Det har golfmästaren i sin väska

Felix Pålsson är årets JSM-vinnare för pojkar. Det här är vad han har med sig i sin bag på golfbanan.

Klubbor förstås, tänker du, och det stämmer - 14 stycken för att vara exakt. Men vad mer bär Felix Pålsson runt på? Han bär sin bag, det är vad han gör.

- Jag tycker det är det smidigaste. De flesta har en vagn, men jag föredrar att gå utan. Det är lättare, jag kommer åt överallt och det går lite fortare. Det har blivit en rutin. Om jag spelar 36 hål på en dag kanske jag tar vagnen efter 18 hål om jag känner mig trött. Eller om det regnar, då blir jag inte lika blöt.

Vad har du mer i din väska förutom klubbor?

- Det är faktiskt inte så mycket, fem eller sex bollar, vatten och några energibars. Det är nästan allt. Jag har till och med fått problem för att jag inte hade regnkläder på mig när det var lämpligt. Jag har så lite som möjligt med mig på banan. Många har massor av prylar och extrautrustning, men det har inte jag.

Har du någonsin varit med om att någon burit runt på något konstigt?

- Jag spelade en tävling för ett tag sedan och killen i samma boll hade en kylväska med sig full med flera mjölkkartonger som han drack. Det har jag inte sett förut.

Om allt går enligt Felix Pålssons planer kan han en dag leva på sin golf och betala en caddie för att bära hans väska och hjälpa honom på banan. Men först väntar det sista året på gymnasiet i Uppsala och sedan college i Alabama, USA.

- Som junior eller amatör får man inte använda sig av en caddie, men det är klart att målet är att en dag kunna leva på golfen och då ha en caddie. Men det är en lång väg att gå och konkurrensen är stenhård på tourerna.

Närmast på schemat står European Team Championships i Finland, dit han åker tillsammans med sina fem lagkamrater som en av favoriterna att vinna. Eller kanske till och med den största favoriten. I världscupen tidigare i år kom laget tvåa efter Japan.

- "Vi har ett bra lag som definitivt kommer att kämpa för segern, i världscupen var vi det bästa laget från Europa", säger Felix Pålsson.