Fjällvandra och få en plats i hall of fame Image

Fjällvandra och få en plats i hall of fame

Sugen på ett vandringsäventyr och lite berömmelse på köpet? Avverka 130 mil i svenska fjällen så får du en plats i hall of fame på Grövelsjöns fjällstation.

Nästa sommar öppnar hall of fame på Grövelsjöns fjällstation. Där kommer namn och bilder på de vandrare som genomfört en 130 mil lång fjällvandring att sättas upp. 

Bakom initiativet står organisationen Fjällfararnas vita och gröna band. Men du kan inte gå 130 mil var som helst i Sverige för att få en plats på berömmelsens vägg utan det är sträckan mellan Grövelsjön i söder och Treriksröset i norr som gäller. 

– Vår skandinaviska fjällkedja är lång. Att av egen kraft färdas hela dess längd har blivit en modern klassiker. Genomförandet är ett kvitto på en mängd kunskaper om och erfarenheter av att vistas ute i fjällen under lång tid, säger Torkel Ideström, en av grundarna till Fjällfararnas vita och gröna band, i en kommentar.

Vandringen, som tar omkring två månader beroende på ditt tempo, ska genomföras som en sammanhängande tur utan längre uppehåll och utan hjälp utifrån. Du kan gå året om, färgen på bandet som du får efter att du klarat av utmaningen visar vilken säsong du genomfört prestationen. 

De första diplomen delades ut 2010. Sedan dess har över 50 personer genomfört vandringen i sin helhet. 

Sugen på att ta en plats i hall of fame? Läs mer om Fjällfararnas vita och gröna band HÄR