Flexibel träning med Nike Metcon x Free

Tänk dig en sko med Metcons smarta detaljer och Nike Free-familjens grymma flexibilitet. Det är den nya träningsskon för herrar: Nike Metcon x Free.

SHOP HÄR: Träningsskor från Nike

Om du föredrar en mångsidig sko som passar en mängd olika träningspass är du förmodligen bekant med Nikes Metcon-sko. Den senaste uppdateringen, Metcon 4, var en stor favorit hos vår testpanel, som sa att det är den perfekta skon för CrossFit och andra träningspass med flera steg. Den mjuka hälkappan och det stabila gummit var två egenskaper som särskilt charmade testarna. Samma hälkappa finns i nya Metcon x Free, en sko som utlovar ännu större mångsidighet tack vare ökad flexibilitet.

- Genom att kombinera stabilitet med inspiration från Metcon i hälen och flexibilitet från Nike Free i framfoten får man en sko som är tillräckligt flexibel i framfoten för att springa snabba sprintar i, men tillräckligt stabil för att springa squats med vikter, förklarar Nils Spetz, produktspecialist på Nike och fortsätter:

- "För att göra skon så mångsidig som möjligt har produktutvecklarna baserat den på fem olika övningar - knäböj, sprint, repklättring, boxhopp och skatehopp - som aktiverar kroppens tre energisystem och stora delar av kroppens muskelgrupper. Skon är utformad för att fungera för alla dessa övningar samtidigt utan att du behöver byta skor.

AH8141-004-PHCFH001-2000.pngMetcon x Free är en träningssko för män, perfekt för CrossFit och annan multitasking-träning. Rekommenderat pris är 1 195 SEK.

Med olika energisystem menas de system som kroppen använder för att frigöra energi, kort sagt är de kopplade till vilken typ av arbete som muskeln har att utföra. De är olika viktiga beroende på sport, men för en god hälsa bör du träna alla system under din träning. Metcon x Free är alltså utvecklad för att kunna användas oavsett vilket system som är igång.

Den har en hållbarhet och stabilitet som tål intensiv träning samtidigt som den är lätt och flexibel nog att röra sig naturligt tack vare laserskurna flexspår i yttersulan. Du känner dig inte instängd i den här träningsskon, utan snarare mjuk, rörlig och fri.

Vad har skon som vi inte känner till från någon annan Nike träningssko tidigare?

- Förutom att det är en helt ny modell med ett nytt sätt att tänka på träningsskor, är lästen lite annorlunda konstruerad än andra modeller. Konstruktionen gör att foten sitter i mellansulan och ger bättre stöd runt hålfoten och runt foten.

Vem bör prova den här skon?

- Alla som gör många olika övningar på gymmet och vill ha en mångsidig sko för en mängd olika övningar kommer att älska den nya Metcon x Free.

AH8141-001-PHSLH000-2000.png

Metcon x Free finns också i svart och vitt. Du hittar den här.

LÄS MER: Maximal dämpning i nya Nike Epic React

LÄS MER: Nya Metcon 4 lever upp till alla förväntningar