Här är våra gömda pärlor! Image

Här är våra gömda pärlor!

Vissa produkter kräver lite extra uppmärksamhet för att du ska förstå deras storhet. De här produkterna visste du inte att du ville ha (men när du väl lagt vantarna på dem vill du inte vara utan dem).

Test av Peak Performance Alum ShortsGömdaPärlor_05.jpg

Märke Peak Performance

Modell: Alum Shorts

Rekommenderat pris: 1 195 kronor

Sammanfattning: High tech-mamelucker.

Testpanelen säger:

Ett par vadderade shorts kanske inte som ett måste i vintergarderoben - tills du testar Alum Shorts från Peak Performance. Shortsen kan bäras över underställ eller tights och värmer precis där du vill vara varm. Vadderingen (i hundra procent polyester) är strategiskt placerad på framsida lår och rumpa, så att du kan stå utomhus länge utan att frysa.

- Din bästa vän i sittliften! Äntligen slipper du frysa när du åker skidor och sätter dig ned i liften, säger en av testarna.

Smarta stretchpaneler på sidorna gör shortsen förvånansvärt rörliga och du kan utan problem springa efter barnen i lekparken, eller ha på dig dem när du åker längdskidor. Är du mellan två storlekar vill du nog välja den större storleken om du har en kurvig figur.

- Det är som ett par high tech-mammelucker. Du visste kanske inte att du ville ha de här shortsen, men när du väl köpt dem förstår du inte hur du kunnat vara utan, säger en testare.

Alum Shorts från Peak Performance hittar du här.

Test av Dobsom Liden SkirtGömdaPärlor_01.jpg

Märke: Dobsom

Modell: Liden Skirt

Rekommenderat pris: 399 kronor

Sammanfattning: Ytterplaggets motsvarighet till Foppatoffeln.

Testpanelen säger:

Dunkjolen har slagit igenom på bred front de senaste åren och vi förstår varför. Att ta på sig den här vadderade kjolen är som att få en stor kram. Den värmer så fort den åker på och ger känslan av att gå runt med en skön filt över benen.

- Det är inget du bär för att kamma hem stilpoäng, men med det sagt finns det inget skönare att ha på sig kalla vinterdagar i lekparken eller pulkabacken, säger en testperson.

Midjan är generös och du får med råge plats med en tjocktröja under tack vare vare den smarta resåren i bak. Plus i kanten för att kjolen är enkel att knöla ned i väskan och har ett blixtlås längs ena sidan som gör den supersmidig att ta av och på.

Liden Skirt från Dobsom hittar du här.

Test av Craft Core Seamless JogsuitGömdaPärlor_04.jpg

Märke: Craft

Modell: Core Seamless Jogsuit

Rekommenderat pris: 699 kronor

Sammanfattning: One piece i funktionsmaterial för yoga och hemmahäng.

Testpanelen säger:

Att bära en one piece i funktionsmaterial ger en känsla av att inte bära något alls, vilket är en mycket positiv känsla! Den här joggingdressen behöver du inte skämmas för att synas i och den sömlösa designen är både mjuk och skön.

Passformen är slimmad utan att vara för tight och har en dragsko i midjan för den som vill ha en mer figursydd look.

- Du som letar efter något annat att jogga i, eller en skön hemmadress, ska inte vara rädd för att testa den här! Den är tight i sin modell men sitter åt på rätt ställen - och det finns noll risk för camel toe, säger en testare.

Funktionsmaterialet gör att du med lätthet kan ge dig ut på en svettig runda i Core Seamless Jogging Suit utan att riskera en obehaglig glipa bak i ryggen. Men testpanelen tycker att den nästan gör sig allra bäst under yoga där du rör dig mycket upp och ner. För ärligt talat, vem vill inte träna i en one piece?

Craft Core Seamless Jogsuit hittar du här.

Test av Craft Active Comfort KlänningGömdaPärlor_02.jpg

Märke: Craft

Modell: Active Comfort Dress

Rekommenderat pris: 499 kronor

Sammanfattning: Understället för dig som fryser om rumpan.

Testpanelen säger:

Om du redan har ett gäng olika underställ och letar efter något nytt och spännande - då är den här klänningsmodellen för dig. Den sömlösa designen ger extra komfortkänsla och det är kanske främst något att byta om till när du kommer hem till stugan efter en dag i backen, än ett alternativ till traditonell underställ.

- Den känns som ett andra skinn på kroppen. Så mjuk och skön! Det här är ett suveränt alternativ till underställströja om du lätt blir kall om ryggen och rumpan, säger en testare.

Ärmarna är ganska långa för att du ska få in tummarna i tumhålet, men modellen i sig är rätt kort. Ett par tights eller underställsbyxor under är att rekommendera.

Active Comfort Dress från Craft hittar du här.

Test av Blacc Sport BeltGömdaPärlor_03.jpg

Märke: Blacc

Modell: Sport Belt

Rekommenderat pris: 129 kronor

Sammanfattning: Mobilhållaren 2.0.

Testpanelen säger:

När du väl börjat använda det här stretchiga tygbandet kommer du inte vilja gå tillbaka till att ha mobilen på armen i en knölig plastficka. Sportbältet är sytt i ett stycke med tre små öppningar att stoppa ned mobil, nycklar eller energibars i. Det är både enkelt att ta med, tvätta och sätta på sig.

- Det här är en sådan smart uppfinning! Mobiler och nycklar ligger i säkert förvar och skyddade under jackan om det skulle börja regna eller snöa. Ett tips är att bära bandet närmast kroppen, alltså under tröjan, då den tenderar att halka upp om det är för mycket tyg emellan, säger en testare.

Storleken på sportbältet är normal, men om du är väldigt platt och smal kan bandet glida upp. Testa att flytta bandet längre ned mot höften om det känns stort.

Blacc Sport Belt hittar du här.

Test av Freddy EmanaGömdaPärlor_07.jpg

Märke: Freddy

Modell: Emana

Rekommenderat pris: 1 295 kronor

Sammanfattning: Tightsbyxorna som ger ett rumplyft.

Testpanelen säger:

Sköna, följsamma bomullstights som lyfter och formar rumpan låter för bra för att vara sant, men Freddy Emana lyckas med det omöjliga. De här täckande byxorna i tightsmaterial ger en putig booty med hjälp av en liten "tejp" precis under rumpans slut.

- Jag trodde inte alls på det här innan jag testade byxorna, men det är faktiskt magiskt! Du får en rumpa som ser väldigt tränad ut, som att du hängt på gymmet de senaste månaderna och bara gjort squats, säger en testare.

Det fiffiga med de här byxorna är att det dessutom sitter ett klister på insidan av linningen som gör att de sitter uppe ordentligt. Låt alltså inte den till synes låga midjan skrämma dig - de sitter som berget oavsett hur du rör dig.

Fejkfickorna på rumpan och dragkedjan i gylfen gör att Emana ser ut precis som ett par vanliga byxor. Men så mycket skönare och snyggare.

Freddy Emana hittar du här.

Test av Swedish Posture Hållning PositionGömdaPärlor_06.jpg


Märke: Svensk hållning

Modell: Posture Position

Rekommenderat pris: 649 kronor

Sammanfattning: Den framåtlutade kontorsråttans bästa vän.

Testpanelen säger:

Posture Position är en väst som ska hjälpa dig att få bättre hållning om du sitter mycket framför datorn (ja, vi tittar på dig kontorsråtta) eller lyfter tungt. Det är inget du varken ska eller kommer vilja ha på dig hela arbetsdagen, men om det är en bättre hållning du vill ha kan du räkna med en ögonblicklig effekt med Posture Position.

- Västen skaver lite i armhålan, men den skaver mindre ju mer du drar bak dina axlar. Så på ett sätt "tvingar" den dig att dra bak axlarna. Jag rådfrågade min kiropraktor om västen, som sa att den största fördelen med den här västen är att du ständigt blir påmind om din hållning. Nackdelen kan vara att du använder västen som en sele och struntar i att aktivera exempelvis bröstryggen, se upp för det! säger en testare.

Tanken är att du ska ha västen i 1-3 timmar i sträck under en dag om du ofta sjunker ihop vid skrivbordet. Kardborrebandet gör att västen enkelt kan justras efter olika kroppar och den är lätt att ta på sig själv. Men tänk på att främst använda den som ett hjälpmedel, inte som ett alternativ till träning.

Swedish Posture Posture Position hittar du här.

Test av Silva Ninox 2GömdaPärlor_08.jpg

Märke: Silva

Modell: Ninox 2

Rekommenderat pris: 899 kronor

Sammanfattning: Räddaren i vintermörkret.

Testpanelen säger:

Under vinterhalvåret är en pannlampa ett måste om du inte lyckas pricka in den enda soltimmen som möjligtvis inträffar varannan dag. Och smidiga Ninox 2 gör jobbet galant. Det är en bekväm pannlampa som sitter fast ordentligt både när du springer och böjer ned huvudet tack vare det breda pannbandet som dessutom är anti-halkbehandlat.

- Lampan är väldigt enkel att förstå sig på och du laddar lätt upp batteriet med hjälp av en usb-sladd. Den funkar perfekt för löpning, oavsett om det är i skogen eller sent på kvällen, där det behövs extra ljus. Extra plus för att den är vattentät, säger en testare.

Ninox 2 leverar mycket ljus och funktion i en lätt och smidig förpackning. Du kan välja mellan flera olika ljusstyrkor beroende på hur mörkt det är utomhus, och du kan även rikta lampan upp och ned om du exempelvis vill se marken framför dig.

Silva Ninox 2 hittar du här.

LÄS MER: Vinterlöparkläderna som får toppbetyg!

LÄS MER: Våra 7 snyggaste mönstrade strumpbyxor