HIIT X-MAS WORKOUT del 3 Image

HIIT X-MAS WORKOUT del 3

Tredje och sista delen i vår HIIT-serie bjuder på tre jobbiga övningar, inklusive en variant av burpees. PT:n Charlotte Beijer visar hur det ser ska se ut!

HIIT står för High Intensity Interval Training och kan enkelt beskrivas som högintensiv intervallträning där du tar i så mycket du kan under en kort stund varvat med några sekunders vila. Det är effektiv träning som dessutom är enkel att göra var du än befinner dig i.

De här övningarna är framtagna av Charlotte Beijer som är personlig tränare och kostrådgivare. Gör dem med fördel tillsammans med övningarna i del 1 och 2.

Övningarna i videon kan göras som ett intervallpass enligt det här upplägget:

  • 40 sekunders aktivt arbete
  • 10 sekunders vila
  • 4 varv

Gör varje övning en gång innan du vilar och går till nästa övning. Kör enligt upplägget i videon eller välj själv vilken ordning de ska komma i. 

Charlotte Beijer har på sig kläder från Nike. 

1. RENEGADE ROW PUSHUP WITH BURPEE

Gör så här: Stå i en hög planka med två hantlar. Dra upp en hantel i taget som en rodd, gör sedan en armhävning, hoppa in med benen och gör ett upphopp.

2. SQUAT WITH A PUNCH

Gör så här: Gör en knäböj men när du kommer upp ska du rotera bålen och slå motsatt arm mot ben. För att göra övningen mer utmanande lägger du på ett hopp efter knäböjen.

3. REVERSED BURPEES

Gör så här: Gör en vanlig burpee, rulla sedan bakåt och ta dig upp på fötter. Hoppa upp för att upprepa övningen.

LÄS MER: 4 övningar som testar hur stark du är