Linus Carléns tips för att bygga starka armar

Fitnesstjärnan Linus Carlén har imponerande armmuskler. Här avslöjar han sina knep för att bygga biffiga biceps.

Bodybuildaren Linus Carlén har en grundfysik som många drömmer om, men det är hans armar som blivit hans signum. Bakom de avundsvärda supermusklerna finns många timmar i gymmet med smart och fokuserad träning. Vi passade på att fråga ut Sveriges charmigaste fitnessatlet om hans bästa armtips. 

Hur får jag biffiga armar som du?

– Jag har kontinuerligt kört biceps och triceps ihop och försöker tänka på vilken övning som känns på vilket sätt. Ibland tränar jag triceps först och biceps sedan, ibland varannan biceps och triceps. Jag brukar göra en övning med hantlar, en med stång och en med maskin och sedan räcker det. Det räcker gott och väl med två, tre stycken övningar om du gör det ordentligt och ger det tid. Jag har alltid haft lätt för att få kontakt med mina armar och får alltid mycket pump medan jag måste kämpa för att få det med andra muskelgrupper, säger Linus Carlén.

Hur ofta tränar du armarna?

– Nu kör jag dem varannan vecka. Annars har jag alltid haft som tradition från starten för sju år sedan att träna dem på fredag eftermiddag. Det var det roligaste jag visste. 

Disco-fredag, alltså! Hur bygger du volym på armarna?

– För mig handlar det om variation och att både köra tungt och väldigt strikt med många reps. Jag dropsettar övningar och klämmer ur det sista. Ofta tränar jag helt slut på armarna så att jag känner att det inte finns något mer att hämta där. 

Hur ofta ska jag öka vikterna när jag tränar armar?

– Ha som mål att jaga lätta ökningar varje vecka. Har du kört 10 reps på en vikt och kan köra 12 reps nästa gång har du gjort något rätt. 

Är maten viktig för att bygga armarna?

– Definitivt! Det handlar om timing, mängd och nutritionen. Var inte rädd för att testa med olika mängd och liknande och se vad som händer. 

Linus Carléns 3 bästa armövningar för att bygga volym

1. Bicepscurls

– Vanliga bicepscurls med rak stång med fri vikt ståendes. Du kan stå med ryggen mot en vägg också, på så sätt kan du inte fuska. 

2. Hammercurls

– Hammercurls med hantlar är en bra massövning.

3. Smal bänkpress

– Smal bänkpress med ordentlig teknik tvingar triceps att växa. Gå ned med triceps nedanför bröstet, på så sätt använder du dem så mycket som möjligt. Det här är en underskattad övning. 

linus carlén
Följ Linus Carlén på Instagram @linuscarlen!

LÄS MER: Linus Carlén om sin träning och sin kost

Fotnot: Foto på den översta bilden: Oskar Bakke