Personligt och färgstarkt i säsongens skidmode

Peak Performance vet hur man fixar stilen i backen utan att göra avkall på funktionaliteten. Här är allt du behöver veta om skidmodet vintern 2018.

Peak Performance är synonymt med snygga och funktionella skidkläder som känns lika rätt i backen som på afterskin eller ute på stan. De är trendsättare inom skidmode och vet hur man klär sig bekvämt och funktionellt utan att tappa stilen.

Den här säsongens kollektion känns igen från förra året. On På damsidan har tajtare skidbyxor i retrostil varit populära under ett par säsonger och det ser inte ut att sakta ner. Peak Performance Stretch Ski Pant fortsätter att vara en trend i backen.

- Om vi fokuserar på vadderade skidkläder finns det definitivt en trend med smalare byxor för kvinnor. I pistkollektionen är de smalare nedtill och puffigare upptill, som en V-form. I freeride är det lite mer oversize upptill, men byxorna kan vara smala", säger Maria Bovin, Design Manager för Active på Peak Performance och fortsätter:

- "Stretch Ski Pant är en smal softshellbyxa med fleece på insidan och vaddering. Den är superpopulär! Eftersom den har en skön passform har den blivit lite av en klassiker hos oss. Den är tunnare än andra skidbyxor, men många har modellen just för att den ser så bra ut på. Matchad med en puffig jacka som Spokane Down Jacket får du en riktigt snygg outfit.

5713112031514_001_22be5a267ec446bcbb65fbbb3142cd04.jpgDen smala byxstilen är lika rätt nu som den var förra vintern och ett säkert val är Stretch Ski Pant, rekommenderat pris 2 495 SEK.

Vilka andra trender ser vi den här säsongen?

- Det är intressant att gränserna mellan freeride och pistskidåkning försvinner mer och mer. Våra sponsrade åkare mixar mer mellan kollektionerna, som Hedvig Wessel från Norge, som har tighta skidbyxor med en stor jacka. Henrik Windstedt har vadderade skidbyxor men har fortfarande en skaljacka ovanpå. "I skidvärlden är det ganska viktigt vad du har på dig och hur du uttrycker din stil i backen", säger Eva Füting , designer på Peak Performance.

Att köpa ett matchande set är inte lika självklart idag som det kanske var förr i tiden. Den individuella karaktären blir allt tydligare i skidmodet och människor lägger mycket tid och energi på att se bra ut i backen, säger Maria Bovin.

- "När det gäller färger har vi en ganska färgstark kollektion i år. En stor anledning till att bära färg i skidbacken är säkerheten, men också det som kallas Instagramtrenden. "Folk tar mycket bilder i backen och lägger upp selfies, vilket gör att det ser mycket trevligare ut. En grupp skidåkare är vackrare på bilder klädda i färg. Sedan ser vi också en stor trend i de mörkare färgerna, speciellt i Åre. Det finns verkligen en trend i båda riktningarna.

Peak_Blackburn_pinkÄven för barn är det färg som gäller i backen. Jr Blackburn Down Ski Jacket finns i rosa och ljusblått. Rekommenderat pris 2 495 SEK.

Vad kännetecknar kläder från Peak?

- Hög kvalitet, genomtänkta plagg och höga mål när det gäller hållbarhet. Vi jobbar mycket med hållbarhet. Allt granskas in i minsta detalj; från vadderingen och tyget till fodret i jackan. Jämfört med andra skidmärken ligger vi ganska högt upp på skalan. Köper du ett Peak-plagg kan du ha det i många år", säger Maria Bovin.

Eva Füting tillägger:

- "Den här säsongen har vi förfinat det vi har och gjort det ännu bättre. Vi vill inte bara ta fram nya produkter, utan se till att det sortiment vi har är perfekt.

HANDLA HÄR: Peak Performance Alpint

LÄS MER: Därför ska du investera i laddade skidkläder i backen

LÄS MER: Theshell-jackan från Peak Performance som testarna älskar