Reebok x Face Stockholm - en färgstark kärlekshistoria

Höstens kollektion är den femte som Face Stockholm har designat tillsammans med Reebok. Det framgångsrika samarbetet har den här gången resulterat i både makeup, skor - och kläder.

FW17 FACE_Float_E3A3462.jpgReebok x Face Stockholm AW 2017 hittar du snart här på Sportamore.

Höst- och vinterkollektionen 2017 blir den femte gången som Reebok lanserar en kollektion inspirerad av det svenska makeupmärket Face Stockholms färgpalett. Samarbetet är en sann kärlekshistoria, säger Martina Arfwidson, som driver Face tillsammans med sin mamma och grundaren av Face, Gun Nowak.

- Reebok kände att de ville ha en partner med delade filosofier om kvinnlig makt och att kunna uttrycka sig. Sedan var det extra kul när vi insåg att vi hade samma födelsedag. 1982 startade Mama Face Stockholm och samma år kom den första Reebok freestyle-skon, som också var den första gymnastikskon skapad för kvinnor", säger Martina Arfwidson.

De två varumärkenas gemensamma intresse för att stärka flickor och främja kvinnors individualitet genom visuella uttryck är också tydligt den här säsongen. Hösten 2017 kretsar kring starka toner som vinrött, aubergine och blårött blandat med blått och grått. Det är också första gången som samarbetet har resulterat i både skor och kläder.

- Den här säsongen har vi färgglada läppstift som matchar kläderna och skorna. Det är den där athleisure-känslan vi letar efter där man kan träna och sedan gå direkt till kaffebaren med träningskläderna på, men ändå vilja ha ett fräscht läppstift.

Skärmavbild 2017-10-16 kl. 14.11.31.pngSport-bh:n med dekorativa ventilationspaneler i ryggen är en av Martina Arfwidsons favoriter.

Sko- och klädkollektionen ackompanjeras av makeup i matchande färger från Face Stockholm. "Men de matchande läppfärgerna handlar inte om att man måste ha smink på gymmet", förklarar Martina Arfwidson, "utan om lekfullhet.

- "Makeup är inte ett måste. Det gör dig inte vacker, men det är ett roligt sätt att uttrycka sig på. Bara för att vi har en kollektion med vinröda plagg är det ingen som säger att du måste ha vinröda läppar. Det handlar om uttryck och lekfullhet.

Varifrån kommer inspirationen till höstens kollektion?

- Vi har en tagline på Face Stockholm som lyder "beauty, wit and grace" och när vi funderade på taglinen för den här kollektionen tänkte vi att de tre orden nästan är som tre olika personligheter. Och det blev grunden för höstkollektionen. Tre modeller, tre olika utseenden och tre olika attityder.

Vilka är dina favoriter från kollektionen?

- Jag älskar sportbhn med sicksack i ryggen. De vinröda skorna som heter Hayasu är också jättefina, även om jag egentligen inte är någon Hi Top-person.

Vad tränar du och din mamma Gun Nowak?

- Min älskade lilla mamma är en inspiration i sig själv. Hon sitter aldrig ner den kvinnan! Hon rör på sig hela tiden, men hon har aldrig haft en rutin i den meningen att hon går till gymmet regelbundet. Däremot vandrar hon i Alperna varje år med sin man, så jag tror att hon har en bra grundkondition", säger Martina Arfwidson och fortsätter:

- "Själv älskar jag att springa och kompletterar med yoga. Gymmet är inget för mig, eftersom jag älskar att vara utomhus, helst utan klocka och utan musik. Jag springer inte någon specifik distans och jag gillar trailrunning väldigt mycket. Det är min meditation. Vissa människor säger att yoga och löpning inte passar ihop, men för mig är det den perfekta kombinationen.

LÄS MER: Tennismode med en touch av Italien

LÄS MER: Stort test av träningsskor 2017