Så tränar Blacc-modellen Charlotte Beijer Image

Så tränar Blacc-modellen Charlotte Beijer

Nya träningskollektionen från Blacc frontas av Charlotte Beijer. Vi har tagit reda på hur hon tränar, äter och vilka övningar som är hennes favoriter.

Charlotte Beijer är 29 år, bor i Stockholm och jobbar som personlig tränare, kostrådgivare och bloggare. Dessutom är hon ny modell för träningsmärket Blacc!
 
Hur känns det att vara ny Blacc-modell?

– Hur kul som helst! Det här hade jag aldrig trott för bara några månader sedan, säger Charlotte Beijer.
 
Vilka plagg gillade du bäst i kollektionen? 

– Hur många plagg får jag välja mellan? Jag tycker att hela kollektionen är snygg, men eftersom jag älskar färgerna blått och svart så väljer jag de blå Speed-tightsen, blå Power-tightsen och linnet Anolyte i svartvitt.

Hur tränar du en vanlig vecka?

– Under en vanlig vecka brukar jag träna ungefär fyra eller fem styrketräningspass och då är passen oftast uppdelade i olika muskelgrupper. Utöver det kör jag även kondition och rörlighet.
 
Vilka är dina tre favoritövningar på gymmet?

– Jag har hur många favoriter som helst, men gillar mest komplexa övningar då man jobbar med flera muskler i en och samma övning. Det ställer lite högre krav på kroppen. Pullups är en kul och utmanande övning! Marklyft är också en grym övning. Där aktiverar du otroligt många muskler och det känns verkligen i hela kroppen, samt på flåset. Jag älskar magövningar och favoriterna är de som bränner till ordentligt.
 
Vilken övning brukar du fuska med?

– Om jag skulle fuska med övningar skulle jag inte bli starkare och det är precis så jag tänker under mina tunga utfall. Hemskt tung övning, men det är bara att köra. Som sagt, jag blir inte starkare av att ge upp.
 
Var får du din träningsinspiration ifrån?

– Jag får min träningsinspiration från olika personer. Mycket av min inspiration får jag från min pojkvän, men utöver det spanar jag in andra personliga tränare på olika gym, för att se hur de jobbar. Det är verkligen givande, så länge du har koll på vad syftet är med övningarna, förstås.
 
extremfabrikenBlaccs kampanj med Charlotte Beijer och Madeleine Nilsson fotades på Extremfabriken utanför Stockholm. Ett paradis för dig som är sugen på hinderbaneträning!

Vad gör du när du inte jobbar?

– Eftersom jag jobbar en hel del tycker jag om att ta det ganska lugnt när jag är ledig. Under lediga dagar blir det oftast bakning, jag älskar att testa nya och roliga recept. Annars tycker jag om att ta en skön promenad … och så blir det väl lite träning också, haha.

Hur ser din kosthållning ut?

– Jag har ingen speciell kosthållning utan jag äter riktig mat. Det är mat som ger mig rätt näring i form av bra kolhydrater, protein, fett, vitaminer och mineraler. Helt fantastiskt vad kosten hjälper mig med min träning och vardag, och det är därför jag vill lära ut till andra att äta mat och inte slarva med kosten.
 
Vilket är ditt bästa träningsråd i egenskap av PT till alla Sportamore magazines läsare?

 –Mitt bästa träningsråd är: Gör det bara! Planera in träningen i din kalender och få det gjort. Det finns ingen som kan göra din träning åt dig, du måste själv jobba för att nå dina mål. Träning ska vara tungt, utmanade och roligt! Träningen blir oftast roligare och roligare ju mer du lär dig inom det. Ge träningen tid, prioritera den och ta hjälp om du har svårt med motivationen.

charlotte beijerVill du ha mer av Charlotte Beijer kan du följa henne på Instagram.

LÄS MER: Så mycket tränar Blacc-modellen Madeleine Nilsson