Säsongens hetaste jacka - pufferjackan (koreansk stil)

Det är dags att inspireras av Korea och låta de puffiga dunjackorna leta sig ner till smalbenen. Här är kavajtrenden som håller dig varm och trendig.

Redan 2017 började modeinsiders rapportera om trenden med puffiga jackor från Korea. Pufferjackor - långa, puffiga dunjackor som når upp till mitten av låret eller till smalbenen. Ju större desto bättre. Om jackan ser ut att vara en eller två storlekar för stor för dig är du hemma!

Sydkorea är Asiens mest fashionabla land och ligger ständigt i framkant när det gäller nya trender. Ofta tar det ett par år för resten av världen att komma ikapp, och de modemedvetna i landet testar dem gärna före alla andra.

Nu har säsongens största kavajtrend äntligen nått Sverige. När temperaturen sjunker är det frestande med en lång, varm och mysig jacka. Men faktum är att majoriteten av influencers runt om i världen bär en pufferjacka för trendens skull. Kändisar som Gigi Hadid och Rihanna har rockt trenden i flera år. I år förutspås dock trenden ta sig in på arbetsplatser och skolgårdar runt om i världen.

Pufferjackor finns i en mängd olika modeller - både korta och långa, med huvor eller större krage. Om du vill maximera trenden ytterligare kan du välja en modell i färg, till exempel senapsgul eller röd! Eller varför inte en lackfärg, det är riktigt coolt just nu!

Om du tycker det är svårt att veta hur du ska styla din pufferjacka är ett tips att klä ner den med en vit t-shirt eller stickad, enfärgad tröja under. Matcha den helt enkelt med en minimalistisk stil.

Puffer jacketSäsongens hetaste jack-trend är långa dunjackor. Ju större desto bättre. Foto: Pieces.

Så stylar du din pufferjacka:

Om du vill samla...

... 1-3 modepoäng: Satsa på en lång dunjacka som når upp till mitten av smalbenen, i en dämpad färg som passar bra till jeans och sportoveraller.

... 3-6 modepoäng: Keep längden runt mitten av låret eller smalbenet, men köp jackan i en storlek för stor för en riktigt överdimensionerad känsla. Gör stort eller gå hem!

... 7-10 modepoäng: Våga färg! Välj en oversized jacka i en klar färg som rött, rosa eller lila och matcha den med en midjeväska. Mer trendigt än så här kan det inte bli!

KÖP HÄR: Vårt breda utbud av varma dunjackor

LÄS MER: Så tvättar du din dunjacka - 10 tips