Smygtitt på nya Adidas Pulseboost

Nu är det snart dags! Vi pratar förstås om Adidas nya löparsko Pulseboost. Här är allt du behöver veta inför den hypade lanseringen.

Just nu är det mycket hype kring Adidas största löparnyhet 2019, men Sportamore har lyckats snoka upp några fina detaljer om löparskon Pulseboost. Produktexperten Stefan Rehn har låtit oss få en smygtitt på Boost-familjens nykomling. Mycket känns igen från de populära Boost-skor som redan finns på marknaden, men mycket är också helt nytt.

- Pulseboost är en helt ny typ av löparsko som är utformad för den nya typ av löpning som har vuxit fram. Vi kallar dem cityrunners eftersom de springer mycket i stan, bland annat med Adidas egna löpargrupper", säger Stefan Rehn och fortsätter:

- "Designen påminner inte alls om en traditionell löparsko. De unga löparna vill ha något som sticker ut och ser lite annorlunda ut. Inspirationen kommer från stadsmiljön - tänk dig varningstrianglar och en stadsmiljö med massor av ljus och skyltar.

Som namnet antyder är Pulseboost HD utrustad med den Boost-sula som vi redan har lärt oss att älska, men här kommer den i ett uppdaterat format. Frågan är om vi kommer att känna igen den hyllade sulan?

- Ja, absolut kommer ni att känna igen den skönt dämpade känslan som Boost ger, den är lite speciell och just därför vill vi inte göra något helt nytt, lovar Stefan Rehn.

Ändå är Pulseboost HD nästan innovativ. Man skulle kunna säga att den känns som delar av en inomhussko i löparskoformat. Sulan är speciellt framtagen för stadsmiljöer och klarar tvära riktningsförändringar och rörelser i sidled.

- Pulseboost HD kommer att vara en i grunden stabil sko som är mycket fastare än den vanliga Boost-sulan. Den kommer att fungera i stort sett för alla typer av löpare, såvida du inte är ett extremfall när det gäller till exempel pronation.

Andra spännande uppdateringar av skon är QR-koder och en ny ovandel. Alla som vill få ännu mer detaljer om den nya löparskon får vänta tills den kommer in i sortimentet, men vi kan avslöja en sak till redan nu. Sulan är helt ny!

- Om du vänder på skon kommer du att se att det är ett helt nytt material. Våra tekniker har arbetat tillsammans med bildäckstillverkaren Continentals tekniker. Resultatet är en gummisula som Adidas är mycket stolta över.

Missa inte skon när den kommer ut i butikerna den 27 juni, för det finns en chans att den kommer att sälja slut direkt...

LÄS MER: Varför du behöver mer än ett par löparskor

KÖP HÄR: Vårt urval av löparskor