Multiliner - Jackan som alla borde ha

Nej, det är inte en jeans-, läder- eller regnjacka. Vi talar naturligtvis om multi-liner! Den tunna dun- eller syntetjackan som är en livräddare året runt.

Som skandinav är en jacka ett måste oavsett årstid. Även om många sommarkvällar kan vara varma och härliga, behövs det oftast ett värmande lager om du vill sitta ute sent på kvällen. Om du inte redan har en jacka är det dags att skaffa en så fort som möjligt.

Ett vind- och vattenavvisande ytterlager i dun eller syntet fungerar lika bra under kyliga sommarkvällar som under vår och höst, eller som mellanlager under vintern. Det är också enkelt att ta med sig en multiliner eftersom den är lätt och smidig att packa ihop. Du får med andra ord mycket för pengarna om du köper en linerjacka av bra kvalitet.

DUN ELLER SYNTET?

I allmänhet finns det två olika typer av isolering att välja mellan: syntet eller dun.

Det första alternativet är mer djurvänligt och syntetiska alternativ blir inte lika skrymmande och tunga som dun tenderar att bli i kontakt med fukt. Dun, å andra sidan, är känt för att ge bra värme och en fluffigare känsla. I förhållande till sin vikt är värmen oslagbar så länge du inte blir blöt.

peak helium hood jacket rosaHelium HoodJacket för damer i rosa.

On helium Hood Jacket från Peak Performance är en säker investering. Den är tillräckligt varm för en vinterdag med ett rejält baslager under, men tillräckligt tunn för att fungera en kall sommarkväll.

theresia primaloftTheresia från 8848 Altitude är en innerjacka fylld med Primaloft.

När det gäller syntetmaterial är polyester ett vanligt material att fylla linerjackor med. Didriksons Rima Jacket är ett exempel på en varm, lätt quiltad jacka med polyesterstoppning som är perfekt för kyliga sommarkvällar.

8848 Altitude i den här jackan används syntetmaterialet Primaloft, som är ett mer tekniskt alternativ till dun och polyester. Primaloft är varmt och andningsbart, det luktar inte och till skillnad från dun fungerar det även när det är blött.

Haglöfs Essens Mimic blåEssensMimic Hood från Haglös är isolerad med QuadFusion Mimic.

Vissa varumärken har utvecklat sina egna syntetiska isoleringar. Haglöfs QuadFusion Mimic är ett syntetiskt fodermaterial som ger bra värme samtidigt som det är lätt, slitstarkt och vindavvisande. Det består av pyttesmå bollar som efterliknar dunets egenskaper men är mycket mer fukttåliga. Du hittar det i Haglöfs jackan Essens Mimic Hood, som finns för både dam och herr.

Oavsett om du väljer syntet eller dun så har vi säkert en jacka som passar dig. HÄR hittar du fler tunna men varma jackor för både kvinnor och män.

LÄS MER: Varför Primaloft är det perfekta mellanlagret

LÄS MER: Det viktigaste när du väljer dunjacka