Träningsskorna för herr som är bäst i test 2020 Image

Träningsskorna för herr som är bäst i test 2020

Det är dags att ta träningen till nya nivåer med ett par nya träningsskor för inomhusträning. Här är säsongens träningsskor för män som är bäst i test.

För att få ut det mesta av din träning är det viktigt att du är rätt utrustad - då är de skor du tränar i minst sagt viktiga. Därför har vår rutinerade testpanel gjort halva jobbet åt dig. Så här tycker de om årets bästa träningsskor, efter att ha svettats i dem på gymmet!

Testets CrossFit-favorit

Reebok - Nano X.jpg

Test av: Reebok, Nano X

Finns i färgerna: Svart/orange, vit/grå, svart/lila, orange/svart, svart/röd, vit/grön, blå/grå, svart/vit, grön och lila.

Bästa egenskaperna: Den perfekta mixen av bekvämlighet, stabilitet och smidighet.

Passar: Högintensiv träning, CrossFit, gym och cirkelpass.

Sammanfattning:

Reeboks stolthet Nano är en CrossFit-sko som lanserades för första gången år 2011. Sedan dess har träningskon uppdaterats varje år för att ständigt bli ännu bättre och anpassa sig efter atleternas favoritövningar. Den senaste upplagan (sko nummer 10) heter Nano X och är, enligt våra testare, den bekvämaste skon så här långt.

- Reebok har överträffat sig själva! Den tjocka, högre hälen och snörningen gör skon till den bekvämaste träningsskon jag har testat, säger en nöjd testare.

Oavsett övning sitter Nano X som gjutet på foten. Dubble unders, olympiska lyft och armhävningar är ingen match. Många CrossFit-skor har en tendens att bli för platta så att kortare löpsträckor inte funkar, men så är inte fallet i den här skon.

- Nano X är lika stabil som föregångaren, Reebok Nano 9. Den här träningsskon är däremot mjukare och smidigare, vilket jag gillar skarpt!

Reeboks skor är som känt något stora i storlek så ligger du mellan två kan det vara bra att välja den mindre. Ovandelen kan även töja sig något så var inte rätt om skon sitter lite tight till en början.

Grym allroundsko för HIIT-pass

Nike - Free x Metcon 3.jpg

Test av: Nike, Free Metcon 3

Finns i färgerna: Svart/vit, svart och grå.

Passar: Högintensiv träning och gym.

Bästa egenskaperna: De grymma kombinationerna av bekväm dämpning och en bred sula som gör att du står stadigt även vid något tyngre lyft.

Sammanfattning:

Kör du mycket cirkelträning med pulshöjande övningar där hopp och studs kan förekomma? Då är Free Metcon 3 något för dig. Superskon från Nike, som ej ska förknippas med vanliga Metcon, är en stabil och dämpad träningssko som passar all typ av träning förutom renodlade lyftarpass.

- Om du tränat i vanliga Metcon tidigare kommer du märka att den här träningsskon inte ger samma markkontakt vilket gör att du bör undvika tunga lyft. Däremot har jag provat att göra front squats med låg vikt och det går utmärkt, säger en testare.

Sulan på Free Metcon 3 är mjukare och mer dämpad än vanliga Metcon, vilket gör modellen perfekt för cirkelpass och högintensiv träning. Tack vare den breda sulan får du stabilitet i snabba sidledsförflyttningar mellan olika övningar.

- Precis som på Metcon har den här skon förstärkningar på sidorna av skorna så att du kan klättra i rep utan att slita för mycket på modellen. Jag gillar även ovandelen som är av slittålig mesh, säger en testare.

Kort och gott; en grym allroundsko!

Långsmal träningssko med utstickande design

Puma - LQDCELL Hydra.jpg

Test av: Puma, Lqdcell Hydra

Finns i färgerna: Svart och vit.

Passar: Styrketräning och gruppass.

Bästa egenskaperna: Bekvämligheten och greppet som gör att du kan träna obehindrat.

Sammanfattning:

De här träningsskorna från Puma har en långsmal passform och riktar sig därför till dig som har långa och smala fötter. Har du en annan form på fötterna bör du redan nu titta efter en annan modell. Känner du dig däremot träffad av beskrivningen? Kul, läs vidare!

- Du får ett bra stöd kring häl, bra grepp vid både box jumps och burpees och du kan även till viss del lyfta lite tyngre i skorna. Allt som inte är renodlade CrossFit-skor får bara OK i stabiliteten vid tunga lyft, och det är precis det som de här Puma-skorna får, säger en testare.

Mellansulan i LQDELL ger en stabil dämpning som tillsammans med en tight ovandel håller foten på plats oavsett rörelse. Designen är väldigt Puma-aktig och delar testpanelen. Vissa anser att den är lite för mycket och andra gillar den skarpt.

- Summerat skulle jag säga att det är en bra träningssko för de med aningen smalare fötter och som gillar Puma. Storleken är som vanligt något stor så gå ned i alla fall en halv storlek. Prislappen är rimlig, så skorna får klart godkänt!

WOW! En sko för alla träningsformer!

Nike - SuperRep Go.jpg

Test av: Nike, SuperRep Go

Finns i färgerna: Vit, gul, svart/vit, grå, grön/svart och vit/flerfärgad.

Passar: Cirkelpass, gym, HIIT och till viss del även CrossFit.

Bästa egenskaperna: Den ventilerande ovandelen får höga betyg! Många träningskor blir varma på ett svettigt gym, men inte den här modellen!

Sammanfattning:

SuperRep Go är en av Nikes nyheter för i år och är en träningssko som passar de som vill kunna kombinera medeltunga lyft med korta löpsträckor i ett och samma pass.

- De här träningsskorna är superhäftiga! Skon har en lätt rundning vid sulan (likt en rullsula reds.anm.) vilket renodlade träningsskor sällan har som gör att bytet mellan övningarna väldigt behagligt, säger en testare.

Skorna är stabila och gör att du står stadigt i stillastående övningar, trots den tjockare sulan. Den ventilerande ovandelen gör skorna både väldigt behagliga vid svettiga pass, men drar även ned vikten på skon.

- Jag känner knappt av skorna på fötterna. Nike har lyckats med kombinationen av en lätt men stabil träningssko som dessutom är sjukt snygga. Stort plus för flexibilitet och komfort!

En allroundsko som är perfekt för cirkelpass och styrketräning där du kan göra flera pulshöjande övningar med hopp kombinerat med något tyngre lyft.

Prisvärd sko för lugn styrketräning

Under Armour - Surge SE.jpg

Test av: Under Armour, Surge SE

Finns i färgen: Svart.

Passar: Lugn styrketräning med medeltunga lyft.

Bästa egenskaperna: Stabil sko med god markkontakt.

Sammanfattning:

Är du en av de som inte gillar hopp och studs när du tränar kan Surge SE bli din nya bästa vän. Under Armours träningssko är väldigt stabil och ger en god markkontakt. Det gör skorna perfekta för dig som gymmar och vill slänga in ett och annat tyngre lyft i träningspasset.

- Samtidigt är skorna väldigt lätta och passar mer dynamiska och rörliga övningar, säger en testare.

Skorna är något stela, på gott och ont. Stelheten gör att modellen upplevs mer stabil än om skon hade haft en mer dämpad sula, och på så sätt står du stadigt vid samtliga övningar. Däremot så passar skon inte för kortare löprundor som uppvärmning eller övningar med mycket hopp och studs.

Skorna är åt det bredare hållet men kan knytas åt även på dig med smalare fötter. Extra plus för det plånboksvänliga priset.

- Jag skulle rekommendera de här skorna till den som vill kunna använda samma sko på styrketräningspasset och gruppträningen, men som kanske lägger mest tid på just styrkan.

SHOPPA HÄR: Hela Sportamores utbud av träningsskor

LÄS MER: Högsta betyg för Nikes träningssko SuperRep