Topp 3 hetaste fitnesstrenderna just nu

Det finns alltid några trender som sticker ut varje säsong. Och det är kul att följa modet, även på gymmet! Modejournalisten och stylisten Annika Norman vet hur du klär dig för att bli gymmets modelejon.

Att träna i snygga kläder är kul - och det är ingen nyhet att många känner sig mer motiverade när de svettas i nya eller extra snygga träningskläder som de känner sig bekväma i. Precis som i modevärlden i stort finns det trender inom träningskläder, och de förändras naturligtvis från år till år. Vi tog ett snack med modejournalisten och stylisten Annika Norman, som har näsa för trender.

#1: Matchande träningsset

En av de starkaste trenderna den här säsongen är matchande träningsset. Det betyder helt enkelt att t.ex. en sport-bh och tights - eller vilken överdel och underdel som helst - är ett set tillsammans och matchar varandra. Det finns naturligtvis många olika varianter av denna trend, så det handlar om att välja det matchande set som passar dig.Reebok erbjuder till exempel vattenfärgskamouflage i rosa - men också blockfärgade delar i grönt, blått och gult.

- Matchande set är en superstor trend inom mode just nu och det återspeglas naturligtvis när det kommer till träningskläder. Sportiga plagg och accessoarer har länge varit väldigt heta även utanför gymmet. Det som tidigare var ett renodlat träningsplagg är nu ett snyggt vardagsplagg. Titta bara på hur sneakertrenden fullkomligt exploderat", säger Annika Norman.

Hur stylar jag mitt matchande träningsset med andra kläder?

- Mixa dina matchande set med i stort sett vad som helst i din garderob, beroende på plagget. Ett par mönstrade tights kan vara snyggt till en hoodie eller t-shirt med en skinnjacka och chunky boots. Att införliva sportiga attribut i din vardagslook är aldrig fel, oavsett om du ska träna eller inte.

Casall matchande set

Matchande set är en trend som både är superhet just nu, men som också kommer att hålla i sig under en väldigt lång tid. Här är säsongens nyheter från Casall.

#2. Neon

Redan under vårenras kom den smygande neontrenden. Med en blinkning till det färgstarka 80- och 90-talet har neonfärgade kläder och detaljer fått en självklar plats i varje modemedveten persons träningsgarderob.Puma och Nike är två av många varumärken som sticker ut med extra coola neonplagg i höst.

- Vi blir mer och mer vågade när det kommer till kläder och vågar sticka ut - neon är ett bra val då det verkligen drar blickarna till sig. Satsa på fulla neonplagg eller gå på en ljus version och addera neondetaljer till din look, säger Annika Norman.

Hur stylar jag mina neonfärgade träningskläder?

- Om du bär enkla basplagg, varför inte addera din neonfärgade gymväska eller ett par neonfärgade sneakers? Det kommer att lyfta din outfit och utan tvekan ge den det där lilla extra.

Puma neonLys upp gymmet med coola neonplagg, Puma har några säsongsfavoriter i korall och hallonrött!

#3 Sömlös

Vem gillar hårda sömmar som skaver? Ingen, är naturligtvis svaret! Sömlösa plagg som smickrar figuren och är riktigt sköna att träna i är riktigt heta i höst. Casall, Adidas och Filippa K är några av de varumärken som ligger i framkant av trenden.

- Seamless, eller sömlöst, är superskönt att ha på sig. Det är förstås viktigt när man tränar. Underkläder utan sömmar har länge varit populära just för att underkläderna inte syns genom plaggen och för att de är sköna att ha på sig.

Adidas seamlessDen sömlösa trenden är stark just nu, lika bekväm som den ligger i tiden.


Hur stylar jag mina sömlösa träningskläder?

- Självklart kan du matcha dessa plagg med vad som helst från din vanliga garderob. Till exempel är en pufferjacka bra med tights och sneakers.


Annika NormanAnnika Norman är modejournalist och stylist, och menar att trenderna inom fitnessvärlden mer och mer tar sig in i den "vanliga" modevärlden.


LÄS MER: Det rätta setet från Reebok

SHOP HÄR: Trendiga tights