Träna så här i Nike Metcon 2

Vi har tittat närmare på fem olika träningsskor i dammodell från Nike. PT:n Jessica Clarén visar övningar som är skräddarsydda för varje modell. Vilken sko passar dig?

Äntligen finns den perfekta träningskon! Nike Metcon 2 är nämligen både stabil och flexibel. Här är 3 grymma kettlebellövningar för dig som vill bli starkare.

Nike Metcon 2 är bra för styrkelyft där du behöver stabilitet, men kan även användas vid övningar där du behöver vara rörlig, tack vare sin flexibilitet. Testa din styrka och uthållighet med Nike-tränaren Jessica Claréns kettlebellövningar!

1. Kettlebellsvingar

Tänk på: – Att aktivera bålen! När du gör kettlebellsvingar ska rörelsen komma från höften, armarna ska vara avslappnade. Det vanligaste felet många gör är att de svingar för långsamt. När du kommer upp i stoppläget, slå på hela bakre kedjan på kroppen så att du inte lutar bakåt. Andas med öppen mun och ganska kraftfullt. Andas ut när du svingar uppåt och andas in på tillbakavägen. 

Bra för: Bålen från nacke ned till höften.

Antal repetitioner: 10–20 x 3. 

2. 3D kettlebell windmill med rotation i toppläget

Tänk på: – I startpositionen ska den bakre foten vara vriden 45 grader och den främre ska vara i 90 graders vinkel. Det här är en bålövning så du ska böja överkroppen utan att skjuta höften bakåt.  

Bra för: Bålen, armarna, rörligheten och smidigheten. 

Antal repetitioner: 10–12 x 3 åt vardera sida. 

3. Draken med kettlebell

Tänk på: – Håll kettlebellen i brösthöjd, det kan kännas lättare att hålla i den om du vänder den upp och ned, och ha kontakt mellan skulderbladen. Gör sedan en tippning i höften och fäll överkroppen framåt med kontroll så att den blir parallell med underlaget samtidigt som du sträcker ut ena benet. Föreställ dig nu att du har en pinne som går från nacken ned till hälen i det lyfta benet. Blicken ska vara riktad snett nedåt, framåt. 

Bra för: Benstyrka och rumpa, balans, smidighet, rörlighet och bålstyrka. 

Antal repetitioner: 10–12 x 3 per ben. 

Jessica Clarén
Personliga tränaren Jessica Clarén är Nike master trainer och har jobbat med Nike i över tio år. Hon driver en inspirerande träningsblogg och har ett populärt Instagramkonto @jessicaclaren

FOTO OCH VIDEO: Pavel Maira / Steaksandwich 

Träna tungt och högintensivt i Nike Metcon 2 

nike metcon 2
HÄR hittar du Sportamores utbud av Nike Metcon 2! Den är liten i storleken, så är du mellan två storlekar rekommenderar vi att du går upp en storlek.

När du ska träna HIIT och crosstraining är Nike Metcon 2 din bästa, mångsidiga vän. Det här är en sko för dig som vill ha både stabilitet och flexibilitet.

– Skon är gjord för att klara tyngre belastning. Den har ett lägre drop mellan hälen och framfoten än många andra träningsskor, för att skapa en stabil känsla så att du kan lyfta tyngre vikter. Sulan är väldigt platt för att ge maximal stabilitet men du kan ändå springa korta ruscher i den, säger Stine Tomb, produktspecialist på Nike. 

Ingår det repklättring i dagens träningspass? Grattis! Metcon 2 har greppytor på utsidan och insidan för att du ska kunna nå nya höjder samt är förstärkt i ovandelen så att den inte slits sönder av repets friktion. Men det är inte de enda detaljerna som sticker ut på skomodellen. 

– Om du tittar på skons häl så sitter det hälclips där. De är till för dig som gör handstand push-ups och inte vill ha friktion mot väggen. 

Trots sin stabilitet är Metcon 2 så pass flexibel i framfoten att du utan problem kan göra utfallssteg och burpees med den. 

– Sulan har en 360 graders friktionsyta så att du får fäste i golvet oavsett var du landar.

LÄS MER: 3 explosiva övningar att göra med Nike Flex Trainer 6

LÄS MER: Träna coren i Nike Free Transform Flyknit

LÄS MER: 3 snabba övningar med Nike Free Tr 6

LÄS MER: Jessica Clarén visar tre utmanande cardioövningar i Nike Lunar Sculpt

LÄS MER: Crossfitskotest: Nike Metcon 2