Därför ska du köpa en Helium Hood Jacket från Peak Performance Image

Därför ska du köpa en Helium Hood Jacket från Peak Performance

Många har upptäckt hur mångsidig Helium Hood Jacket är. Den tunna dunjackan från Peak Performance är en vind- och vattentät vinnare som du kan använda året om.

Helium Hood Jacket från Peak Performance är otroligt populär. Dunjackan har inte bara en design som sticker ut från mängden med sitt vågformade mönster, utan klarar också de flesta väderlekar.

- Om du köper en Helium Hood Jacket får du det bästa av alla världar. Du får en dunliner som är väldigt bra på allt, säger Jonas Olsson, designer på Peak Performance Active, och fortsätter:

- Det är inte den lättaste dunjacksmodellen men i gengäld gör det att den är mer tålig. Den har en lagom passform som gör att du kan ha ett förstärkningsplagg, eller enbart en t-shirt under. Vissa andra dunliners som du kan ha ovanpå en skaljacka är mer bylsiga i passformen. Helium Hood Jacket har också en bra tjocklek: den är så pass värmande att du kan ha den en vinterdag med en underställströja under, men så pass tunn att du med fördel kan använda den en kylig sommarkväll.

Helium hood jacket herr aw 18Helium Hood Jacket passar lika bra att ha med som ett funktionellt plagg på vandringen eller som en snygg och praktisk vardagsjacka inne i stan.

Hur kalla temperaturer klararar jackan?

- Har du en varm tröja under den klarar den riktigt kalla dagar och den är i princip helt vindtät och bra resistent mot regn och snö. Jag använder min jacka året om.

Vilka detailjer sticker ut på Helium Hood Jacket?

- Huvan är riktigt bra! Du kan justera den så att den sitter bra på just ditt huvud. Och vi använder ett väldigt bra yttertyg i nylon. Många dunliners är tillverkade i polyester men nylon är en starkare fiber. Med tanke på att det är rätt tunna tyger i dunliners är det viktigt att tyget är så starkt som möjligt. Det här är en jacka som du kan räkna med att ha i flera säsonger, om du tar hand om den på rätt sätt.

helium hood damHelium Hood Jacket finns i många fina färger. HÄR hittar du Sportamores utbud av Helium Hood Jacket, som finns i både herr- och dammodell.

Hur gör jag det?

- Tvätta den så sällan som möjligt, eftersom dun bryts ned av vattentvätt. Häng ut jackan på vädring då och då i stället. Jag brukar ta en fuktad trasa och torka av min jacka vid halsen, som brukar bli lite smutsig. Det räcker.

Varför är Helium Hood Jacket så omtyckt?

- Jag tror att det är just för att den är så mångsidig. Jag tror att många får upp ögonen för den eftersom den skiljer sig från mängden. När du provar den känner du hur skön den är att ha på sig och hur användbar den är.

SHOPPA HÄR: Helium Hood-jackor
LÄS MER: Så tvättar du din dunjacka