8 avainta, joilla motivaatio säilyy
Kaikki kamppailevat motivaation parissa kusin vaiheessa. Oli sitten kyse mistä tahansa treenaustavasta tai tasosta. Täältä löydät vinkit, joilla vältät tavallisimmat sudenkuopat.
Refleksinomaisesti treenien lopettaminen on helppoa kun treenauksesta tuleb rankkaa. Monet tunnistavat itsensä tästä, also silloin, kun ei ole asjaomast treenauksesta. Mutta juuri treenauksessa se on tyhmää, sest juuri kun treeni muuttuu epämiellyttäväksi, algab ka arendyminen usein tapahtua. 8 vinkkiä, joilla pitää treeni-innostusta yllä
1. Hanki selvä tavoiteTreenauksesi tavoite helpottaa palju kun motivaation puute iskee. Muotoile tavoite selgelt. Tavoitteen pitää olla mitattava, realistinen ja tietyssä ajassa sooritettava. Mida selkeämmin olet suunnittelut tavoitteesi, seda paremmat võimalused annat itsellesi.
2. Ole tietoinen prosessista
Kehittyminen vahvemmaksi, nopeammaksi tai kestävämmäksi vie aega. Älä pidä kiirettä, takapakkien riski lisääntyy tällöin oluliselt ja takapakit eivät koskaan ole parempia kui edistyminen. Jos muutat tapojasi, on tõenäolisuse nende püsyvyyteen suurem, jollet kiirehdi liikaa.
3. Aloita kevyesti
Siin monet mokaavad ja alustavad treenauksen hullunkiilto silmissään. Älä tee niin! Kenestäkään ei tule sankaria ensimmäisten treeniviikkojen ajal. Riskinä on se, et joudut nopeammin vaiheeseen, kus et enää tunne midagi kehitystä ja se tõepoolest tappaa motivatsiooni. Lisää treenausta asteittain niin areng toimub hitaasti mutta pidevalt!
4. Pienet edistykset
Liittyy kolmanteen kohtaan. Aivan nagu kahta viikottaista treeniä ei pidä vaihtaa viiteen treeniin, niin älä ota 20 ylimääräistä kiloa penkkipunnerrukseen, äläkä juokse kymmentä ylimääräistä kilomeetri lenkilläsi. Kärsivällisyys on avain ka siin, et keholla oleks mahdollisimman hyvät võimalused arenenud parhaimmalla viisil.
5. Luota programmasi
Jos olet kasannut treeniohjelman, mis sobib sulle ja arkeesi, niin yritä püsyä selles. Kuid enne kõike, luota ohjelmaasi! Joskus muut asiat tulevad treeniesi tielle, mutta älä ota sellest tapaa kui tahad saada tulemusi. Ja edelleen, anna asioille aega. Voimaa ja kestävyyttä ei saa koos yössä.
6. Ota treenaus tosissaan
Kuntosaleilla näkee monia, kes onuvat puhelimiensa koos. Ehkä vain 30 sekuntia kerrallaan, mutta ühe treenikerran jooksul neist puhelinhetkistä tuleb kergesti kokku monta minutit. Vältä siis turhia häiriötekijöitä. Tee itsellesi palvelus ja keskity treenaukseen kun olet kord päättänyt treeanata ja kasutada siihen aega. Edistyminen on kaikkein paras motivaattori, miks haluaisit siis vähendada edutamise võimalusi?
7. Monipuolisuus on heastä
Treeniohjelmasta tuleb kergesti iseään toistava pienen aja kuluttua, sellepärast kannattaa teha ka treenejä või aktiviteetteja, mis ei tavallisesti kuulu rutiineihisi. Anna uusien lihasten tehdä töitä, testata uusi liikkeratoja ja liikkeitä. Älä kuitenkaan unohda, et nende uute asioiden pitää aidata tavoitteesi saavuttamisessa. Ota ühendust personal traineriin, joka võib aidata treeniohjelman koguamisessa, jolloin jätkuva areng on taattu.
8. Pidä hauskaa!
Ehkä kaikkein tärkein kohta, jotta motivaatio säilyy. Oli tavoitteesi mikä tahes, pitää treenin tuntua hauskalta, koska silloin mahdollisuudet tavoitteen saavutamiseks suurenevad moninkertaisesti. Kukaan, joka kiduttaa iseään nädal läbi, ei jaksa treenata pikaajalssä juoksussa.