Därför ska du använda kompressions-sleeves Image

Därför ska du använda kompressions-sleeves

Har du funderat på när och varför du ska använda kompressiooni-varrukad? Experten reder ut!

Kompressiooni-varrukad kan du använda på vaderna eller armarna. Johan Bohlin är sjukgymnast och utvecklingschef för Rehband och önskar att fler visste om fördelarna med kompressionsplagg.

- Det gör att du får hjälp med blodcirkulationen under och efter träningen och det gör att du slipper känna dig stel i onödan, säger han.

Varför ska jag köpa en kompressions-sleeve?

- På benen har sleeves en funktion som är liknande den för kompressionsstrumpor. Men fördelen med sleeves är att du kan använda vilka strumpor du vill till. De är även väldigt tunna så att du kan ha långa strumpor över dem

Vilka blir de positiviva effekterna för vaderna?

- När du tränar löpning hjälper sleeves att få bort mjölksyra från vaderna och om du tränar på gym kan de göra så att vaderna inte ömmar. Du kan använda sleeves för att bli lite duktigare på det du gör och för att återhämta dig snabbare. Och om du tränar ofta är det skönt att veta att sleeves kan hjälpa dig att bli av med träningsvärk så att du kan träna snart igen.

Vad är sleeves för armarna bra för?

- Det är en lite annan femma än sleeves för vaderna. Med armsleeves får du effekterna att om du har svagheter eller träningsvärk i armarna kan de använda för att förbättra dina svagheter eller minska träningsvärken. Att ha sleeves på armarna är vanligt i kastsporter. I basket är det till exempel vanligt att använda en sleeve på en arm för att få en säkrare kaströrelse och på så sätt träffa korgen oftare.

sleeves
HÄR hittar du Sportamores utbud från Rehband.

LÄS MER: Det här är unikt med Rehbands kompressionskläder