Guide: Våra bästa padelracket Image

Juhendaja: Våra bästa padelracket: Våra bästa padelracket

Har det blivit dags för nytt padelracket? Här samlar vi våra bästa racket för säsongen!

Ett padelracket är perfekt till sambon som spelar padel med kompisgänget, föräldern som håller igång med padel någon gång i veckan eller till dig själv, som helt enkelt behöver ett nytt racket. Här har vi samlat högpresterande padelracket från Adidas, Axion, Babolat, Bullpadel, Wilson och Dunlop.

Letar du fler racket? Här hittar du hela vårt utbud!

Carbon Pro, AXION

Axion carbon proDetta droppformade padelracket är perfekt för dig som behöver en prisvärd nybörjarmodell. Förutom att Carbon Pro kan klickas hem för vad som närmast kan anses vara en struntsumma så är det också perfekt för dig som söker ett pålitligt racket. Carbon Pro är tillverkat i EVA, med en träffyta av karbon. Balansen är neutral, och passar dig som ännu inte hittat vilken typ av specialegenskap du söker - ett perfekt instegsracket, helt enkelt!

Carbon Force Smart, Wilson

carbon force smart padelHär är ett racket som passar allt från motionärer till de lite mer avancerade spelarna. Carbon Force Smart är också droppformat, vilket ger ett mer lätthanterligt spel än ett diamantformat racket. Slagytan är i kolfiber, vilket medför ett mer kraftfullt slag. Carbon Force Smart ger optimal kontroll över ditt spel och passar spelare på alla nivåer.

Viper Lite, Babolat

Viper lite babolatDet här är en topptung model som ger ordentlig fart på bollen. Till skillnad från modellerna vi nämnt hittills är Viper Lite aningen mer svårspelat och kräver en något mer avancerad spelare. Sätter du tekniken är det här däremot det racket som verkligen kan lyfta ditt spel. Träffytan är tillverkad av glasfiber, vilket möjliggör för riktigt mycket fart i slagen och ett snabbt spel. Vid köp ingår ett heltäckande fodral, så att du slipper slita ut lindan.

Vulcano, Adidas

Adidas vulcanoDen här modellen har en träffyta av glasfiber och är en topptung variant. Det innebär att Vulcano från Adidas är ett snabbt racket, vars mjuka träffyta ger ökad fart på bollen, även vid defensiva slag. På insidan finns ett mjukt hybridskum, som ger jämn balans och bra kontroll över dina slag. I övrigt kan sägas att det här är ett klart prisvärt racket för att vara så avancerat som det är. Vulcano passar både elitidrottare och motionärer.

Apollo Green, Dunlop

Apollo green dunlopDen här modellen passar dig som är motionär så väl som proffsspelare, speciellt om du ännu inte hunnit vänja dig vid spel med diamantformade racket. Apollo Green från Dunlop är aningen topptungt, vilket underlättar när du vill få fart på bollarna. Träffytan är tillverkad av slitstark karbon. Det är dessutom väldigt prisvärt, för att ha så hög prestanda.

Revenge, Babolat

Babolat RevengeRevenge från tillverkaren Babolat har en träffyta av mjukare glasfiber, som ger en fjädrande effekt med mycket fart i alla slag, samt en ram i hårdare karbon. Det här är ett relativt vridstyvt racket tack vare den nya halskonstruktionen, som ger ökad stabilitet. Förutom en mängd snabba egenskaper som gör det här till ett toppenval för den dig som gillar rappt spel, medföljer även ett heltäckande fodral med bärbar axelrem.

Hack 19, Bullpadel

Bullpadel Hack 19Här är något för dig som knackar på dörren till elitgänget! Hack 19 från Bullpadel riktar sig till dig som redan har en riktigt bra teknik och bollträff. Formen är diamantform, vilket ger ett aningen mindre kontrollerat, men mer offensivt spel. Förutom det medföljer även ett heltäckande fodral, som är fodrat med termostoppning, för att det inte ska ta skada av att till exempel ligga i bilen när det är kallt ute.

Adipower Ctrl 1.9, Adidas

Adipower 1.9 adidasSist ut är Adipower Ctrl 1.9 från Adidas. Det här är ett topptungt padelracket i droppform, som passar dig som är en avancerad motionär. Liksom namnet antyder Adipower Ctrl 1.9 ett stabilt racket, med jämn balans. Om du spelat med tidigare versioner av samma racket kommer du snabbt att upptäcka att den här versionen är mer vridstyvt ään sina föregångare, och maximerar effekten av snabba, offensiva slag.

LÄS MER: De viktigaste grunderna i padel

SHOPPA HÄR: Alla våra padelracket och tillbehör