Test! Bästa Nike-kläderna och skorna för män Image

Test! Bästa Nike-kläderna och skorna för män

Nikes träningskläder och skor är uppskattade av många tack vare det breda utbudet, den snygga designen och den höga kvaliteten. Vi lät vår testpanel prova mjukisbyxor, skor och andra träningskläder för herrar.

En stor testgrupp bestående av träningssugna män fick testa att svettas i träningskläder och skor från Nike och sätta betyg på funktionalitet, passform, design och annat som är viktigt när det kommer till träningskläder. Så här blev resultatet.

Tight multifunktionell tröja

Nike Pro Top LS - HERR.jpg

Modell: Pro Top LS.

Finns i färgerna: Svart/vit, svart/rutigt.

Passar till: Allt i kyliga väder: löpning, cykling, som basplagg vid skid- eller snowboardåkning och liknande

Det här var extra bra: Materialet upplevs som perfekt: värmer då det behövs, svalkar när det gäller och tillför viss kompression.

Sammanfattning: Det här är verkligen en mångsidig tröja som testpanelen höjer till skyarna. Den är vintilerande och andas bra. Den håller också värmen när du står stilla, det täta tyget skyddar en del mot vinden, men när man kommer upp i värme och börjar svettas så hjälper den dig kyla ner genom ventilation. Den går att bära för sig själv eller med en tunnare tröja eller jacka över. Modellen är tight och åtsmitande, men väldigt följsam, vilket gör att den inte alls är begränsande. Tröjan passar även för inomhusträning, något som förvånade testpanelen.

- Jag trodde att jag skulle bli för varm eftersom den är gjord för lägre temperaturer utomhus, men tvärtom så svalkades jag så snart jag blev varm i kläderna. Den passade väldigt bra inomhus, säger en testare.

- Det känns verkligen som att Nike har hittat den perfekta balansen i kompressionskläder som också håller värmen bra. Skulle jag ha ett par byxor och strumpor i samma tyg hade jag aldrig behövt använda något annat, säger en annan.

Skumkulor i sulan ger dig studs

Nike_JoyrideRunDual.png

Modell: Joyride Dual Run.

Finns i färgerna: Röd, svart, vit och grå/gul.

Passar till: 10-kilomeetrine rundan och för motionären.

Det här var extra bra: Att den passar dels som löparsko men även som en snygg sneaker till den sportiga vardagsoutfiten.

Sammanfattning: Joyride Dual Run har små, små skumkulor i hälen och mellanfoten för att ge dig extra bra dämpning, som anpassar sig efter just din fot. Testpanelen tycker att skorna är mycket sköna och att det känns som att kuta på små moln. De sitter bra runt foten och ger gott om stöd.

- Skon ger en ganska studsig känsla, lite som React-modellen, säger en testare.

Ovandelen består av mesh med en del hål, vilket ventilerar väl och kan kännas som i svalaste laget vid kalla temperaturer. Det löser du enkelt med ett par varmare löparstrumpor, påpekar en slug testare. Vid hälen sitter en ögla, som gör det lätt att få på sig skon, något som uppskattas av flera testare. Joyride passar dig som inte tränar inför längre lopp som maraton, utan mer för dig som joggar på låg eller medelnivå eller kanske drar på en gammal skada. Joyride är ett riktigt fynd för dig med trötta menisker!

- Det här är en perfekt sko för den som vill börja löptränaeller för den glada motionären. Eller för den som vill ha en riktigt snygg sko att använda till vardags - de är nämligen ljuvligt sköna att gå i också, avslutar en testare.

Sportiga sneakers

Nike Revolution 5 - HERR.jpg

Test av: Revolution 5

Finns i färgerna: Blå, svart/vit, svart/grå, vit och svart/vit/gul.

Passar till: Promenader, arbetet, vardags samt lugnare löppass.

Det här var extra bra: Designnen! Skorna är sjukt snygga, enligt våra testare, och finns i flera färger.

Sammanfattning: Med komforten i fokus har Nike skapat Revolution 5 - den perfekta kombinationen av en löparsko och en sneaker. Om du tidigare ägt ett par Tanjun kommer du att känna igen dig i den typ av mixsko. Det absolut bästa med den här skon är som sagt komforten, dämpningen är mjuk och innersulan likaså.

- Jag skulle inte säga att det är en superbra löparsko men den funkar för kortare distanser i lugnt tempo, säg om du är på semester och har glömt löparskorna hemma, säger en testare.

De är med andra ord inte lika tekniska som Pegasus eller Infinity från Nike, men de gör ett bra jobb om du inte har tillgång till ett par andra löparskor. De är däremot grymma till dig som går mycket på jobbet och till långa promenader. Designnen är det som får högsta betyg. Sjukt snygga till både street-looken, jeans och kostymbyxor!

Stabil och tålig träningssko

Nike Metcon 5 - HERR.jpg

Test av: Metcon 5

Finns i färgerna: Svart/vit/gul, grå/gul, svart/vit/grå, svart/beige och svart.

Passar till: Högintensiv träning med mycket hopp samt tunga lyft.

Det här var extra bra: Alla små detaljer som gör att du kan utföra alla övningar inom X-fit.

Sammanfattning: Metcon är Nikes stolthet när det kommer till högintensiv träning. Skon har skapats för att kunna kombinera ett träningspass innehållandes hopp och burpees med repklättring, handstand push ups och tunga lyft.

- Självklart kan du ha Metcon 6 även till vanlig styketräning, men det är på de högintensiva passen som skon verkligen visar alla sina finesser, säger en testare.

Till skon får du en inläggssula som förvandlar skon till en lyftarsko. Några i testpanelen hade önskat en något högre hälkappa eftersom den blir aningen kort när du lägger i extrasulan baktill. Andra finesser är förstärkningarna på sidorna som ser till att du kan klättra i rep utan att slita på skorna, samt den lilla utbuktningen bak vid hälen som gör att du glider obehindrat längs väggen vid handstand push ups. Passformen är true to Nike, så gå upp en storlek mot vad du har i andra märken. Skon är normal till något bred. Sammanfattningsvis en stabil och tålig favorit i träningsgarderoben.

Stilren och ventilerande t-shirt

Nike Dry Miler Top SS - HERR.jpg

Test av: Dry Miler Top SS

Finns i färgerna: Vit, svart och gul.

Materjal: 100% polüester.

Passar till: Löpning och all typ av träning på gym.

Det här var extra bra: Ventilationen. Tröjan har extra ventilerande mesh på axlarna och i stort sett hela ryggpartiet. Du kan svettas ordentligt utan att känna dig för blöt eller varm.

Sammanfattning: En perfekt löpartröja som andas och transporterar bort fukt på ett väldigt effektivt sätt. T-shirten från Nike är skapad för löpning men gör sig minst lika bra i gymmet. Du kan även använda den året runt, så det är verkligen den perfekt t-shirt att ha i träningsgarderoben. Det som drar ned helhetsbetyget är att syntetmaterialet suger upp svetten och luktar ordentligt efter ett pass. En petitessfråga som inte påverkar komforten under själva passet utan snarare passet dagen efter om du tränar i samma tröja två dagar i rad. Till sist råder det delade meningar kring den stilrena designen. Nike visar att även den mest avskalade tröjan kan kännas modern med hjälp av noga utsatta detaljer kring axlarna, samtidigt som vissa testare tycker att den är lite för basic.

Bastights med mycket stretch

Nike Pro Tights - HERR.jpg

Test av: Pro Tights

Finns i färgen: Svart.

Materjal: 90% polüester och 10% elastaan.

Passar till: All typ av träning, även löpning även om tightsen saknar ficka.

Det här var extra bra: Följsamma bastights som både kan bäras under shorts eller som ett fristående plagg.

Sammanfattning: Klassiska bastight som levererar det du förväntar dig, varken mer eller mindre. Testpanelen vill slå ett slag för de noga utplacerade sömmarna som minimerar skav och irritation. Precis som materialblandningen med elastan kan hinta om, är tightsen även extremt stretchiga och följsamma.

- Den följsamma stretchen i panelerna gör att tightsen aldrig hindrar rörelser vid aktiv träning. De funkar även fint att bära under shorts om man gillar det, säger en testare.

Midjan anses vara precis lagom hög och du lämnar ingen glipa mellan tights och t-shirt när du gör dina favoritsquats. Du kan även springa i tightsen, men var då medveten om att de inte har någon ficka för varken telefon eller nyckel. De tunna, svarta tightsen är däremot lätta att matcha med då de håller en avskalad design. Vill du vara trendig och synas får du sätta din prägel med andra tillbehör.

Mysig hoodie i stilren design

Nike Club Hoodie - HERR.jpg

Test av: Club Hoodie

Finns i färgerna: Grå, svart och gul.

Materjal: 80% bomull och 20% polüester.

Passar till: Vardags, till och från gymmet samt jobbet (om du inte har en specifik dresscode eller utrustning).

Det här var extra bra: Den mjuka insidan som gör att du vill bo i den här tröjan 24/7.

Sammanfattning: En klassisk Nike-hoodie med en insida i borstad fleece. Och ja, precis den mysiga känsla du får upp i huvudet när du läser "insida i borstad fleece" är det du får av den här tröjan. Insidan är extremt len mot huden, och du behöver inte (eller snarare vill inte) ha någonting under för att det här hoodien ska kännas bekväm mot huden.

Passformen är loose fit, samt något stor i storlek. Så ligger du mellan två och inte vill ha en överdrivet stor tröja kan du med fördel ta den mindre storleken. Tröjan har en kängruficka med samma mysiga insida som resten av tröjan, samt en justerbar huva som däremot inte har en insida i borstad fleece. Det här är en basfavorit som finns i flera färger, däremot är designen aningen för avskalad. Den hade kunnat vara lite roligare, även om det är en baströja. Frågan är dock, vilken färg ska du klicka hem?

De ultimata gråa byxorna

Nike Nsw Club Jogger - HERR.jpg

Test av: Nsw Club Jogger

Finns i färgerna: Grå och svart.

Materjal: 80% bomull och 20% polüester.

Passar till: Vardagshäng samt att ha till och från gymmet.

Det här var extra bra: Passformen sitter perfekt på alla i testpanelen!

Sammanfattning: Om du googlar "gråa mjukisbyxor" är det här precis det du får upp. Nsw Club Jogger är en klassisk model på en mjukisbyxa som har en normal passform som anses normal i storlek. Mudd nedtill och en dragsko i midjan samt raka benlängder.

- Det är verkligen den mest klassiska passformen du kan få. Det positiviva är att den verkligen passar alla kroppsformer, säger en testare.

Materialet är en blandning av bomull och polyester. Men till skillnad från hoodien ovan så har de här byxorna ingen borstad fleece-insida, vilket vissa av testarna saknar. Andra menar att det är att föredra eftersom du kan bli aningen svettig av fleece vilket de helst inte blir på benen. Den grå kulören är fin men vissa i testpanelen hade önskat något mer nytänkande som får byxorna att kännas aningen mer trend och 2020-tal. Annars är det kort och gott en avskalad byxa som gör jobbet. Inget för träningspasset men du kan med fördel ha dem när du går till och från gymmet.

LÄS MER: Skillnaden mellan Nikes löparskor

SHOPPA HÄR: Fler kläder och skor från Nike