MEIE BLACK WEEK ON LIVE! LEIA SIIT KUNI 70% ALLAHINDLUSI!

SEE BLACK WEEK

Opas: Pukeudu oikein purjehdukseen

Onko aika suunnata merille? Tee purjehduksesta entistä nautinnollisempi kokemus oikeiden vaatteiden ja varusteiden kera. Siin oppaamme, mis pitää sinut õigalla kurssilla.

seglingMerellä oikeiden vaatteiden ja varusteiden merkitys nousee arvoon arvaamattomaan.

Keli merillä voi vaihtua silmänräpäyksessä auringonpaisteesta tummiin pilviin ja tuulenpuuskin. Seepärast on hea olla hästi valmistautunut.

Tärkeintä on on pohtia, mida puet päälle ja alle. Toisin sanoen pukeudu mielellään funktsionaalsest materiaaleista tehtudihin vaatteisiin, sest ne pitävät kosteuden poissa ja hengittävät hästi.

Kerros kerrokselta -periaate sulle, joka pidät purjehduksesta

Esimene kerros:

Lähimpänä ihoa on parasta pitää aluskerrastoa, joka eemaldada kosteutta kropasta. Polyesteri ja villa on mainiota materiaaleja tähän.

Teine kerros:

Toisena kerroksena kannattaa pitää funktsionaalsest paitaa, mis on tehtud näiteks polüesteristä või fleecesta. Se pitää sinut lämpimänä. On olemassa ka fleecepöksyjä, mis lämmittävät ja on mukavat ühendada funktsionaalisen paidan koos.

Kolmas kerros:

Päällimmäiseksi kannattaa pukea kerros, mis suojaa sind vettä ja tuulta vastu. On olemassa yksinkertaisia purjehdustakkeja sekä kunnon purjehdusasuja. Pukeudu sään mukaan.

Miten purjehdustakki eroaa tavallisesta takista?

Tavaliselt purjehdustakit kaitsavat vedeltä ja tuulelta 100-prosenttiliselt. Niistä leitud säädeltävät huput, fleecevuoret, pehmustetut rannekkeet ning kosteutta poistavat kangaskanavat. Usein ne on tehtud väreistä, mis huomataan kergesti avomerellä.

Avomerellä harvoin pääsee säätä karkuun, minkä tõttu luotettavat vaatteet pääsevad arvoonsa. Osa sade- ja purjehdusvaatteista suojaa toisia pareemmin, ja üks hea mittari võib olla vesipilareiden määrä.

Vesipilareilla esitatakse, kuidas vedenpitävä tekstiili on. Mitta on standardi (ISO 811:1981/EN 20811 Hydrostaatilise rõhu katse) ja se mitataan järgmiselt:

Testattava kangas jännitetään putken alle. Vettä kaadetaan kankaan läpi tietyltä kõrgudelta, ja arvo ilmoitetaan vesipilareina.

Vedenpitävä vaate kestää üle 2000 millimetrin paineen. Jos vaatteessa on 2000 vesipilaria, ei se siiski tarkoita, et vaate kestäisi rankkasateessa. Kulutukselle altis kangas, näiteks tietyt kohdat vaikkapa polvien kohdalta, sietävät vettä veel huonommin.

vattentät
Teipatuilla saumoilla saab tagada, ettei vesi pääse vuotamaan läbi.

Haluatko vaatteet, mis on eriti vedenpitävät?

Etsi kalvollisia vaatteita. Se on ohut kerros, joka teeb neist veden- ja tuulenpitäviä. Kaksi tavallisinta valmistajaa on Gore-tex ja Dermizax. Kalvossa on sageli kõrge vesipilariluku, osassa isegi 45 000 mm.

Älä unohda kyllästää vaatteitasi toisinaan

Jopa vedenpitävät purjehdusvaatteet vajavad toisinaan kyllästettä, sillä pinta kuluu kasutusel. Kuigi vaatteista löytyisi Gore-Tex-kalvo, voi kangas muuttua märäksi. Kyllästä vaatteet regulaarselt, niin vesi virtaa helpommin pois ulkopuolelta ega muutu märäksi ja painavaksi.

Suojaa pää

Pää on herkkä ruuminosa, joka hohkaa palju lämpöä. Kylmällä pää tuleb suojata kylmyyttä vastu. Viileinä kesäiltoina kevyt pipo funktionaalisesta materista on mukava päässä.

Purjehduskengät annavad hea pidon

Purjehduskengissä on sageli anti-slip (liukkaadelta suojaava) pohja, mis annab hea pidon märällä alustalla. Perinteiset purjehduskengät on nahkaa või mokkaa ja neil on nahkaiset nauhat.

flytväst

Älä unohda pelastusliivejä!

Muista osta oikeankokoiset, juuri sinu painollesi sopivat pelastusliivit. Jos ostat kelluntaliivin jollekin toiselle kui itsellesi, on oluline vaadata, paljuko hän painaa.

LUE LISÄÄ: Osta oikeat kelluntaliivit

OSTA TÄÄLTÄ: Kõik vesiurheiluun