MEIE BLACK WEEK ON LIVE! LEIA SIIT KUNI 70% ALLAHINDLUSI!

SEE BLACK WEEK

Opas uuden tennismailan ostoon

Koko, paino ja materjalid on kolme tähtsintä asiaa tennismailaostoksilla. Me autamme sind löytämään täydellisen mailan.

Uutta tennismailaa ostaessasi sinu tuleks kiinnittää tähelepanu kolmeen asiaan.


Ensimmäiseksi sinu tuleb tunnistaa, minkä koguista mailaa etsit. Onko kyseessä kenties juniorimaila vai aikuisten täysikokoinen maila? On todella tärkeää, ettei maila ole liiga väike, kuid ei samuti liiga suur.

Toiseksi sinu tuleb pohtia mailan painoa. Miesten mailan standardi on 300 grammaa. Jos maila on kevyempi kui 300 grammmaa, on se sageli tehtud naisille või junioreille.

Kolmas oluline tekijä on materjal, mis näkyy ka hinnassa. Kalliimmat mallit on luonnollisesti valmistatud paremmista materiaaleista. Parhaat mallit sisaldavad grafiittia, sillä materiaali annab mailalle parhaan tunteen, enemmän vauhtia ja paremman stabiliteetin. Yksinkertaisempi versioon on sageli tehtud grafiitista ja komposiitista. Kyse on grafiitin ja alumiinin sekoituksesta, ja vaihtoehto on toiseksi paras. Halvin materials on alumiini, mistä halvimmat lasten mailat on tehtud.

Kun olen pohtinut neid kolmea kohtaa, millest tiedän, mis kõigist malleista sobib just minulle - kõik mailat näyttävät rohkem või vähem samalta?

- Pohdi, paljuko aiot mailaa kasutada. Jos pelaat kahdesta kolmeen korda kesällä, ei pruugi võibata osta kalleinta mallia, vaan yksinkertaisempi ja edullisempi malli käy hästi. Jos taas pelaat veidi rohkem ja tahad arendada, kannattaa panostaa graafiittimailaan, tennisasiantuntija Ted Wickström Babolat -tuotemerkiltä räägib.

Miten kontrollimaila eroaa vauhtimailasta?

- Tenniksessä vauhti ja kontrolli on kaks toistensa vastakohtaa. Paljon vauhtia antavalla mailalla on vaikeampaa kontrolloida suuntaa. Kontrollimailalla et saa lyöntiisi niin paljoa vauhtia, mutta suuntaan on helpompi vaikuttaa. Kuulostaa ehkä ristiriitaiselta. Aloittelijat usein pohtivat, et heille sopisi kontrollimaila, mutta maila ei toimi nii, et vain lyöt ja maila hoitaa loput. Seetõttu tottumattomien pelaajate tulisikin valida vauhtimaila. Kontrollimailalla on hankalampi mängida, kuid ahkera onnistuu siinäkin halutessaan. Näiteks Federer osuu alati õigaan, hänellä on hästi arenenud kontrollimaila. Hän tietää, minne lyödä, hän tahab palju tunnetta ja hallita seda, minne pallon lyö.


Kauanko aikaa kuluu tottua uuteen mailaan?

- Jo ensimmäisellä kerralla tunnet, tuntuuko mailalla pelaaminen heaältä vai ei. Jos tunnet heti, ettei peli suju, voi tunteesta yli pääseminen olla hankalaa. Hieman sama juttu kui kenkien kanssa.


Miten löydän oikean grippikoon?

- Useimpien mallien kogu vaihtelee 0 ja 4 vahel. Junioreilla lukema on 0 või 1, naisilla taas 1 või 2. Miehillä grippikoko vaihtelee sageli 2 või 3 vahel, mutta võib olla isegi 4. Yleissääntö on, et kui olet epävarma, ota pienempi. Jos koet, et se on liiga väike, voit alati kietoa sellest paksumman. Liian suurikokoisella gripillä on raske teha midagi.

babolatHaluatko kurkistaa suureen tennismailavalikoimaamme? Täältä löydät etsimäsi.

LUE LISÄÄ: Testien parhaat tennismailat