PT neuvoo: Löydä oikea tekniikka soutulaitteelle
Sinu on tehtävä veidi muutakin kui vain soudettava, et saisit kaiken ilon irti soutulaitteesta. PT Frida Werander näitab, kuidas laitetta tuleks kasutada ja kuidas ei, jos tavoitteena on vahvempi keho.
Voit kasutada soutulaitetta lämmitelläksesi tai sitten voit võtta sen osaksi kiertoharjoittelua. Laitteella voit ka teha vaikka kokonaisen intervalliharjoituksen.Tarkoituksesta hoolimata sinu kohta hea teada, millaiselta soutuasento näyttää, et kroppasi saa mahdollisimman palju irti. Se onnistuu PT Frida Weranderin ohjeilla.- Soutulaite on mielestäni tõesti tõhus ja hauska treeniväline, jolla võib harjoittaa kogu kehoa. Jos vertaat seda näiteks kuntopyörään tai juoksumattoon, jäävät kätesi ja selkäsi haasteitta. Soutaminen on ka hellä kroppaa kohtaan, Frida Werander neuvoo.
Mitä lihaksia treenaan?
- Kunnon lisaks harjoitat jalkojasi, peppua, keskivartaloa, selkää ja käsiä sõltuvalt tähendusest.
Mitä suosittelet?
- Jos kaipaat parempaa kuntoa, suosittelisin erinevaid intervalleja. Jos kaipaat kunnon voimatreeni, kannattaa keskittyä pidempään soutulenkkiin.
Mikä on tavallisin virhe?
- Ehdottomasti yleisin virhe on soutaa liiga kovaa vastusta vastaan. Tällöin rasitat liiaksi käsiä sen asemel, et käyttäisit kogu kroppaa.
Miten minun tuleks sitten soutaa?
- Lyhyesti ja ytimekkäästi, pidä selkä suorana, käytä jalkojasi ja uskalla oodata, kunnes vedät kädet, kun jalat on ojennettuina. Pidä kantapäät jalkatuessa, kun vedät taaksepäin. Pidä kogu aja kiinni kädensijasta.
Mida vastusta minu tuleks kasutada?
- Normaalisti vastusta võib säädellä asteikolla 1-10. Tavaliselt harjoitus tehakse siis vastuksilla 6-7, mida võib verrata vedessä soutamisen. Ei ole midagi ideaa painaa kovimmalla vastuksella. Tärkeää on pitää tasainen vauhti ja säilyttää hea tekniikka.
PT-Fridan 5 tekniikkavinkkiä:
1. Jalat - selkä - kädet
Soutaessa sinun tuleks miettiä kolmen askeleen põhimõtetta, mis kuulub jalat - selkä - kädet. Aloita ponnistamalla jaloilla. Kun jalat on suorat, on selän vuoro. Nojaa veidi taaksepäin. Viimeiseksi on käsien vuoro, jolloin vedät kädensijan kohti rintaa. Toista kuvio tagasi alkuasentoon palatessasi. Heti kun kädensija on koskettanut rintakehää, oikaise kädet. Sitten on selän vuoro ja viimisenä kumarrut tagasi kohti jalkoja.
Miksi? Jos soudat vain käsilläsi, väsyt kergesti. Samuti muu kroppa jää kergesti harjoituksetta.
2. Pidä selkä suorana
Voit nojata aluksi veidi eteenpäin, et saat hartiat erilleen. Pidä mielellään muun aja selkä niin suorassa kui võimalik.
Miksi? Ettet rasita selkärankaa. Jos selkäsi ei ole suorassa, menetät ka voimaa ja jännittyneisyyttä.
3. Polvien tuleb olla ülespäin
Aivan nagu maassavedossa, tässäkin harjoituses kasutatakse käsiä, peppua ja lantiota samaan aikaan. Pidä siis polvet suorana niin, et ne näitavad otse kattoa. Monilla polvet kergesti karkaavat sivuille.
Miks? Polvien taipuminen sisään- tai ulospäin lisää loukkaantumisriskiä. Menetät samas voimaa.
4. Pidä linja suorana
Kun soudat, tuleks sinu säilyttää suora linja kädensijan ja käsien välillä. Kädensijan on tultava rinnan alle, et ketju pysyy suorana.
Miksi? Jos kädensija heiluu üles alas, ka selkä taipuu kergesti, mikä taas tuo harjoitusele tarpeetonta lisäkestoa ja asentosi muuttuu kuluttavaksi.
5. Älä nojaa liiga taakse
Aivan nagu selitimme, jalkojen tuleks teha töö enne selkää. Vältä siiski huijaamasta menemällä liiga taakse selän koos.
Miksi? Tarkoituksena ei ole teha istumaannousuja. Se vie ylimääräistä voimaa.
Psst, täältä löydät Frida Werander Instagram-tilin.
OSTA TÄÄLTÄ: Treenivarusteet
LUE LISÄÄ: Sellepärast tahad treenata kompressiovaatteissa
LUE LISÄÄ: Paolo Dybala: Näin Juventudele käy Mestarien liigassa