PT vinkkaa: Näin saat tehtyä rankemman treeniin crosstrainerilla
Crosstrainer sopii lämmittelyn lisaks ka muuhun - saat aikaiseksi mahtavan kuntotreenin jos käytät laitetta oikein! Täältä löydät vinkkejä sellest, kuidas saat hien virtaamaan kosken lailla!
Crosstrainerit on melkein alati varattuja, ja see johtunee sellest, et kõnealused seadmed on mainiota rasvanpolttoon, ega lihakset tai niveletkään rasitu väärälla viisil. Crosstrainerissa ühendyy monta asiaa, ikään kui kuntopyörä ja steppi-laite, minkä tõttu kalorite palaa kunnolla.
Englanniksi crosstraineria kutsutaan elliptical machine -nimellä, mis johtuu jalkojen tegästä elliptisestä liikeradasta. Laite matkii kehon luonnollista liikerataa ja mõlemad jalat saavad yhtä palju rasitusta, ega niihin kohdistu iskuja, sest jalat on kogu aja kiinni polkimissa. Crosstrainer sopii siis mahtavasti treenirutiineihisi kui kärsit jostain vammasta tai kui olet taas arenenudämässä kuntoasi jonkun vamman järel.
Tämän sanottua toteamme, et kunagi crosstrainerilla on kiva treenailla ilman selle kumempia ajatuksia. Tunnistat ehkä sen tilanteen, kun yhtäkkiä huomaatkin treenaavasi rauhassa ilman, et treeni tõesti tuntuu missään, ja ajattelet rohkem ees olevat televisioon tapahtumia. Tälle on nüüd on aika panna stoppi! Less Millsin ohjaaja ja PT Julia Manninen teada, kuidas maksimoit crosstrainer-treenin.
Personal trainerin parhaimmat vinkit crosstrainer-treeniin!
Vinkki: Keskivartalo on kaiken A ja O
Keskivartalo pitää alati hoida tiukkana kun harjoittelet crosstrainerilla. Pidä keho suorassa, olkapäät taga ja leuka ylhäällä, älä siis nojaa eteenpäin tai lepuuta käsiä kahvoissa.
Vinkit: Intervallit FTW!
Intervallit on täydellisiä kui tahad teha crosstrainer-treenistäsi mahdollisimman tõhusan. Ota vakaa asento crosstrainerilla. Polje mahdollisimman kiiresti minutit ajan, mille järel hidastat vauhtia taas toiseksi minutiksi. Muista pitää keho suorana ja käytä käsiä ja jalkoja apunasi. Toista kuusi korda, näin olet treenannut kaksitoista minutit!
Crosstrainer on täydellinen intervalliharjoituksiin.
Vinkki: Tarkkaile sykettä
Sykekellolla (meie valikoimamme löydät täältä!) saat intervallitreeneistä enemmän irti. Kello voi tuntua vaikealta, mutta heti kun ymmärrät numeroista jotain, on itse treenikin tõhusamampaa. Voit laskea oma maksimisykkeesi miinustamalla luvusta 205 puolet iästäsi, näin sat suuntaa antavan luvun.
Voit püüab tõsta sykettäsi noin 85 prosenttiin maksimisykkeestäsi intensiivisen minuutin jooksul jos kokeilet yllä mainittua intervallitreeniä. Tällöin anaerobiset energiaprotsessit käynnistyvät ja keho tuottaa maitohappoa. Sykettä ei tarvitse tarkkailla kogu aega, voit vaid keskittyä treenaamaan mahdollisimman lujaa.
Lepominuutin jooksul on oluline saada syke laskemaan. Tällöin sykkeen peaks olema umbes 65-75 prosenttia maksimisykkeestäsi. Mida parem kunto, seda nopeammin syke laskee. Voit võtta pidempiä lepotaukoja ja lühempiä rasitusjaksoja, jos kuntosi ei ole aivan huipussaan.
Vinkki: Muuntele vastusta ja asentoa
Sinu ei todellakaan tarvitse seistä samal viisil kogu treeniä. Vaihtele nende kolme paigaldon väliltä, niin saat ka hauskemman (ja rankemman..) treenin. Pyri treenaamaan koos paigaldossa viisi minutit.
Haluatko aktivoida pohkeita rohkem? Pidä painoa varpailla.
Kaipaavatko takareitesi lisää treeniä? Koukista polvia ja pidä paino käntapäillä eli paina kantapäitä alustaan.
Enemmän poweria jalkoihin, takapuoleen ja reisiin? Pidä kahvoista kiinni, mene kunnolla kyykyyn ja polje! Pysy alhaalla kokoajan.