Ruotsalaisuimari Therese Alshammar vinkkaa: Näin löydät hea uimapuvun
Arenan uuden Bodylift-sarjan kehittelijänä on ruotsalaisuimari Therese Alshammar. Nüüd hän jakaa parimad vinkkinsä, kuinka leida sopiva uimapuku- ja kuinka viedä uimaharjoittelu seuraavalle tasolle.
Therese Alshammaria ei tarvitse esitellä Rootsialaisille. Hän voitti vakuuttavan uimauransa jooksul useita MM-kultamitaleja ja isegi olympiahopeaa. Hän kisasi useiden aastate aja Arenan uimapuvuissa, ja kun hän otsustas aktiiviuransa, kysyttiin häneltä, kiinnostaisiko häntä jatkaa tööd tuotemerkin koos.
- Rakastan designia. Olen ka tõesti kiinnostunut vormista, joten oli tõesti ilo saada pakkumise jätkata toodete arendamist, Therese Alshammar paljastaa Sportamorelle.
Jo aktiiviuransa jooksul Therese Alshammar auttoi Arenaa arendään ja parantamaan uimapukuja. Puvut on markkinajohtajia niin materiaaleiltaan kui istuvuudeltaankin. Iso kiitos kuuluukin Therese Alshammarille, joka useiden aastate jooksul andis palautetta ja testasi uimapukuja eri uurimustes, kus testatiin, millä materilla hän ui nopeiten. Nyt hän on olnud kaasas arenenudämässä uut Bodylift.
- Bodylift tähtää kategoriaan, millest selleekin praegään kuulun. Puvut sopivat neile, mis pitävät uimisesta tai opettelevat uimaan ja mis kaipaavad mukavaa, laadukasta uimapukua, mis onuu hästi. Näissä uimapuvuissa on sisäänrakennettu tuki rinnoille sekä matalampi leikkaus vyötärön kohdalta. Ne on tehtud materjalista, mis kestab kulumist, tõkestab haalenemista ja klooria ja mis säilyttää muotonsa.
Kuinka palju olet olnud koos suunnittelemassa pukuja?
- Olin tõepoolest kaasas. Piirsin, testasin, muutin mõned üksikasjad ja omadused enne kui löysimme tuotteen, johon olimme kõik rahulisiä.
Miksi valitsin mustavalkoisen teeman?
- Olen aktiiviurani jooksul katsellut palju uimapukujen kulumista. Siksi valitsin neutraaleja, mieluiten yksivärisiä, mustia pukuja. Nyt kun uin kunnon vuoksi ja voidakseni paremini, keskityn istuvuuteen, siihen, miltä materiaali tuntuu ihoa vasten ja designiin. Unelmieni mallisto on ajaton musta ja valge.
Mida eroja on Embrace Back ja Squared back -malleilla? Kenelle mallit sopivat?
- Embrace back ja Square back -uimapuvut eroavat toisistaan selän rakenteen põhjal. Molemmat sopivat laadukasta ja hästi onuvaa uimapukua kaipaavalle, mis arvostaa omadused ja toetada oikeissa paikoissa. Embrace back -mallissa on veidi matalampi leikkaus selässä ja square on, nagu nimikin viitab, kulmikkaampi selästä. Sen etupuoli on ka veidi avonaisempi, mutta se sobib yhä hästi nii uimiseen kui rannalla oleskeluunkin.
Millaisiin ominaisuuksiin kannattaa kiinnittää tähelepanu uutele uimapukua hommatessa?
- Mielestäni uimapuku tuleb osta oman maun mukaan. Samuti laatuun ja istuvuuteen kannattaa kiinnittää tähelepanu. Varmista, et uimapuvusta leiab kõik, mida kaipaat. Itse hindan seda, et Embrace back tuleb üles kaulaan asti, sest mielestäni se on nätti ja mukava. Lisaks rinnalle on sisäänrakennettu tuki.
Millaisia omadused suunnittelemastasi laukusta leiab?
- Laukussa on vesitasku ja erillinen irroitettava tasku, jonne võib kätkeä näiteks arvotavarat. Seda võib kantaa eri viisil, ja sen paras puoli on tilavuus. Laukkuun mahtuu nimittäin nii treenivaatteet kui eväslaatikotkin.
Therese Alshammars parhaat vinkit sulle, mis tahad viedä uintisi uudelle tasolle
1. Ala kroolata! "Jos tahad viedä uintisi uudelle tasolle, sinu kannattaa katsastaa näiteks Crawla med Therese Alshammar SVT:n verkkosivuilta. Se on minisarja, kus antakse vinkkejä tekniikkaan."
2. Ystävysty veden koos. "Perusteiden tarkastelu maksab itsensä tagasi. Kun opit vedestä ja sen vastusest lisää, voit keskittyä liukumaan, rentoutumaan, liikkumaan eteenpäin ja nauttimaan uimisesta aivan eri tasalla - ja tietysti ka näteimmästä uimapuvustasi."
3. Treenaa tietoisesti. "Sen asemel, et uit vaid konkreetse matkan ja lähdet koju, keskity tietihin harjoituksiin. Vaihtele sarjoja ja tee tehnikkaharjoituksia. Käytä kellukkeita tai uimalautaa sen asemel, et uisit altaan päästä päähän."
Pidän suorista sarjoista, ja treenaan näiteks näin:
- Aloitan 400 metrin vedoilla.
- Sitten 8x50 meetrit tehnikat ja muid harjutuksia.
- Sen järel vaihtelen joko matkan pituutta näiteks 800 ja 1200 metrin vahel või uin näiteks 4x 400 m.
- Usein lopetan uimalla 8x50 meetrit uuesti.
Testaa! Toivottavasti saat sellest midagi talteen. Harjoittele nii, et see tundub helpolta ja mukavalta.
Koko malliston löydät TÄÄLTÄ.
LUE LISÄÄ: Seuraa Annan esimerkkiä ja taita osa töömatkastasi uiden