Sandaler som tål vatten Image

Sandaler som tål vatten

Svala, smidiga och snygga. Sandaler är det mest praktiska du kan ha på fötterna på sommaren. Här är dam-modellerna som pallar allt!

Merell har i över 20 års tid sålt praktiska sandaler och är ett välkänt namn för de som gillar vandring och friluftsliv.

- Sandalerna är lite tillbaka nu efter den senaste toppen för tio år sedan. Många har fått upp ögonen för dem igen och insett hur praktiska de är, också när du ska gå lite längre och på sidan av stigen, säger Peter Granbom på Merell.

Expert tipsar: 3 dammodeller som är perfekta i sommar

sandaler1. Merrel Azura Strap. Ordinarie pris 899 kronor.

- Det här är en rejäl sandal som är riktigt användbar. Sulan har bra grepp och den är uppbyggd för att du ska kunna gå lite längre i dem och inte bara på stranden eller skogsstigen. Ovandelen är i skinn och mesh, som inte bara är skönt utan också praktiskt.

sandaler

2. Merell Azura Wrap. Ordinarie pris 999 kronor.

- En lite sportigare variant än Strap-modellen med en skyddad tå. Annars är de två uppbyggda på samma sätt. Hälremmen är justerbar eller kan tas loss. Båda modelerna kan du till och med ha i saltvatten om du sköljer av dem och ser till att de blir ordentligt torra efteråt.

sandaler

3. Merrell Enoki Convertiable. Ordinarie pris 899 kronor.

- Den här modellen är lite tunnare och nättare än de andra och har remmar helt i syntetmaterial. Du kan ta av hälremmen och göra den enklare att komma i. Sulan har samma bra grepp. Passar lite mer på kvällen till ett par capribyxor exempelvis.

Gå direkt till vårt utbud av sandaler från Keen, Scholl och Teva.

LÄS MER: Skorna att satsa på sommaren 2016
LÄSMER: 12 sneakers från Nike att sukta efter