SUURI opas: Kaikki mitä haluat tietää kävelykengistä Image

SUURI opas: Kaikki mitä tahad teada kävelykengistä

Juoksukengän ja vaelluskengän sekoitus. Tutustu kävelykenkiin, kävelijän suosikkeihin.

Kun lähdet üles tuntureille tai ulos retkeilyreiteille, soveltuu vain ühelaiset kengät nende aktiviteetteihin - vaelluskengät. Küsimys onkin, mida kuulub vetää jalkaan pitkälle koiralenkeille, sieniretkelle tai lühelle aamupäivävaellusele? Salomonin asiantuntija Malin Andersson tietää kaiken sellest teemal - näin löydät just sinu kasutöösi sopivat kävelykengät!

OSTA NYT: Kengät ja vaatteet pitkille kävelyille

Lenkkarit + vaelluskengät = kävelykengät

Kuigi jotkin merkit teevad selkeän eron lenkkareihin ja vaelluskenkiin, Salomon luokittelee ne tavaliselt samas kategoriaan: kävelykengiksi.

- Sen voi tiivistää niin, et mõlemad on kenkiä, mis on kavandatud kävelyyn. Kengät võidakse siiski mukauttaa erityyppisiin alustoihin. Asfaltilla käytetyillä kengillä on traditsiooniliselt tummempi pohja ja rohkem iskunvaimennusta. Kun inimesed kuvaavad kävelykenkää, tavaliselt see on nende määratelmä, Malin Andersson ütleb ja jätkab:

- Vaelluskenkä on ka eräänlainen kävelykenkä, mis on kavandatud vaihtelevaan, pehmeään maastoon. Niissä võib olla karkeampi pohjakuvio hea pidon takaamiseksi metsäpoluille ja vedenpitävä GoreTex-kalvo, kuna selline keskkond on sageli hästi kosteaa.

Mitä karkeampi kuvio kengän pohjassa on, seda paremman pidon se anna karkeassa maastossa. Toisaalta, jos kävelet palju asfaltilla, hea iskunvaimennus on kenkien peamine ominaisuus.

- Suurimmassa osassa Salomonin kävelykenkiä on palju iskunvaimennusta ja vakautta, joten nende koos voit kävellä asfaltilla, kivikossa ja maastossa. Jos sinulla on liiga vähe iskunvaimennusta, saatat kahjustoittaa niveliä. Se on sama periaate kui huonoilla juoksukengillä juostessa - keho kuluu ja rasittuu ihan eri viisil.

Se, kuidas tõhusan iskunvaimennuksen vajavad määräytyy osaliselt maaston järgi, kuid ka teiste tekijöillä on oma roolinsa.

- Jos näiteks painaa rohkem, liikkuja vajab sageli paremman iskunvaimennuksen. Mida painavampi olet, seda rohkem se kuluttaa vartaloa, sest niin sanotusti kannat omaa painoasi. Jos olet veidi vanhempi, saatat tarvita lisävakautta kengältä.

Yhteenveto:

  • Kävelyyn asfaltilla - etsi kenkä, kus on tõhus iskunvaimennus.
  • Metsäkävelyille - panosta vakaaseen kenkään.
  • Jos painat veidi keskivertoa enemmän tai kui sinulla on raskaita kantamuksia - iskunvaimennus on ensisijaisen oluline.
  • Jos olet vanhempi liikkuja tai sinulla on epävakaat nilkat - etsi tukevat kävelykengät.

VALIKOIMAAN!

outline salomon Valitse sukkasi huolella! Puuvillasukat kostuvat kergesti ja hiertävät sitten sekä jalkaasi et kengän materiaalia. Testaa synteettisiä tai villaisia sukkia.

Sellepärast sinu ei tuleks kasutada juoksukenkiä kävelyllä

Toisin sanoen kävely- ja vaelluskengät on sama asia, jos Salomonilta küsytään. Kävelykengän ja teise üldiselt kävelyyn kasutetyn kenkätyypin, juoksukenkien, välillä on siiski suur ero.

- Voit kävellä juoksukengillä, mutta neid ei ole ehitatud anatomisesti vastaamaan kävelyä, nagu kävelykenkä on. Kävely- ja vaelluskengät on vakaampia ja sellepärast ne selviytyvät epätasaisessa maastossa paremini. Kävelyssä ollaan ka rohkem ühenduses maahan kui juoksemisen ajal, ja siten vakaudesta tuleb eriti oluline.

Lisaks juoksukengän iskunvaimennus on sijoitettu eri viisil võrreldes kävelykenkään.

- Ero on selles, et tarvitset rohkem iskunvaimennusta kantapäähän, sest kuormitat seda rohkem kävellessäsi. Optimaalisessa juoksuaskeleessa laskeudut keski- või etujalan peal kantapään asemel.

Sellepärast sinu ei peaks kävellä vaelluskengissä

Juoksukenkä on liiga pehmeä kävelyyn, mutta silti kengässä täytyy olla jonkin verran paindlikkust. Siksi vaelluskenkä ei ole samuti parem valik kävelyyn, sest se on aivan liiga jäykkä.

- Kunnon vaelluskenkä on oluliselt jäykempi sekä pohjasta et pääliosasta. Voikin öelda, et selles on kõike vähe ekstraa verrattuna kävelykenkään - saat siis rohkem pitoa ja vakautta, Malin Andersson räägib ja lisää:

- Vaelluksessa maasto on tavaliselt haastavampaa ja kantamuksia on rohkem. Tällöin painat enemmän ja voit astua harhaan helpommin. Seetõttu vakaudesta tuleb entistäkin tähtsämpää. Nagu sanottu, kävelykenkä on kahe ääripään sekoitus - pehmeän juoksukengän ja vakaan retkeilykengän.

promenadsskor Kävelykenkä on monipuolinen vaelluskenkä lühille matkoille ja kevyeen maastoon. Täältä löydät kõik kävelykenkämme.

Tällöin kävelykengät on paras valinta

Kävely- ja vaelluskengät on parhaimmillaan peamiselt koiralenkeillä, sienestysretkillä tai aamupäivän vaelluksella lähimetsässä. Tästä hoolimata Salomon-asiantuntijamme räägib kävelykenkien voivan toimita hästi ka vaelluksen lühillä päiväetapeilla.

- Se sõltub vähe maastosta ja sellest, kuidas palju kantamuksia sinulla on mukanasi. Kävelen sageli kävelykengissä, jos en mene kovin pitkälle. Se on täielik valik neile, kes pitävät keveydestä ja tahavad kengät, mida võib kasutada vähe kaikkeen.

Jos löydät oikean mallin, voit kasutada seda ympäri aasta. Hyvä kalvo tavaliselt tõsta hintaa jonkin verran, mutta se on sen arvoista.

- Jos valitset vaelluskengän GoreTexillä, voit kasutada seda syksyllä. Villasukalla se toimib isegi talvella. Jos on siiski väga kuuma, tahad kengän, kus ei ole vedenpitäviä kalvoja. Useimmat mallit on kättesaadavad joko kalvon koos tai ilma.

Laita ostoskoriin uusien kenkiesi viereen

Jos tahad vain kävellä, et ehkä tarvitse retkeilyreppua, kompassia tai muid vahendeid, mida tarvitset retkeilyreitillä. Kävelykenkään suositellut lisävarusteet on palju yksinkertaisemaid.

- Haluan vinkata, et sukkien valinta on väga oluline. Monet inimesed kasutavad sünteettisiä või villaisia sukkia treenin jooksul, mutta valitsevat tavalliset puuvillasukat kävelyyn. Kun puuvillasta tuleb hikistä tai märkää, se algab hiertää sekä kengän siseosaa et jalan ihoa. Joten üks vinkki on, et voit säästää sekä kenkää et jalkojen ihoa, jos valitset oikean sukan joko villasta tai synteettisestä materjalist.

OSTA TÄÄLTÄ: Kävelykengät!

Malin Anderssonin vinkit oikean koon leitudämiseen:

  1. Aloita mittaamalla jalkasi ja katsele valitsemasi kengän koko-opasta. Sieltä näet mikä mitta vastab tiettyä kokoa.
  2. Tutustu sitten tuotekuvausele. Useimmat tuotemerkit kertovat, jos kenkä on kapea või leveä, ja tiedät varmasti, onko jalkasi leveämpi tai kapeampi kui keskiverto inimese.
  3. Varpaiden ees peaks olema yhtä palju ruumi kui tavallisissa kengissäsi - puolesta senttimetristä yhteen senttimetriin.
  4. Jos sinulla on jo saman merkin kenkä, voit tarkistaa koon sellest. Todennäköisyys, et sama kogu sobib uudestaan, on suur.
  5. Jos otat lähtökohdaksi juoksukengän koon, kannattaa osta puolet pienempi kogu, sest juokseminen on intensiivisempää kui kävely. Tämä saa jalan liikkumaan juoksemisen jooksul, ja on suurem risk, et se osuu kengän etuosaan.

LUE LISÄÄ: Näin lapsen saa mukaan vaellusele

OSTA TÄTÄ: Kaikkea ulkoilun asiantuntijalta Salomonilta