Test: Nya Pulseboost Winterized från Adidas Image

Test: Nya Pulseboost Winterized från Adidas

Adidas Pulseboost är löparskon som klarar snabba riktningsförändringar likt ingen annan löparsko. Nu finns den i en helt ny tappning! Här är Pulseboost Winterized.

I somras gjorde den älskade boostsulan från Adidas entré på marknaden i uppdaterat format. Pulseboost HD kombinerade den maxade komforten från boost-teknologin med grym stabilitet och en yttersula för bästa grepp på asfalt. Nu tar Adidas sin supersko till nya nivåer genom att anpassa Pulseboost efter vinterväglag. Sportamores testpanel av både dam- och herrlöpare har sprungit in skon, så här tyckte de.

Pulseboost herr och dam

Modell: Pulseboost Winterized, Adidas dam och herr.

Fäste: Sedan flera år tillbaka samarbetar Adidas med bildäckstillverkarna Continental i utformandet av yttersulan på sina löparskor.

- Jag gillar det kreativa collab-idén med att ta Continental-gummi och smacka på under en löparsko. Greppet är suveränt, och den känns stabil och pålitlig även i sidoförflyttningar, säger herrtestaren och damtestarna fyller i:

- Ja, det känns som att Adidas har gjort en jämnare fördelning av tryckpunkterna, vilket ger bättre stabilitet men det minskar ju även risken för att glida runt på underlaget.

Material: Till den vinteranpassade Pulseboostmodellen har Adidas gjort uppdateringar bland annat på skons ovansida. Den nya ovansidan har samma tighta passform, men är i övrigt både varmare och mer vattentät.

- Jag hade lite funderingar kring hur kombinationen av textilovandel och vintersko skulle klara kyla och väta, men det är inga problem. Jag känner ingen vind genom tyget som du annars kan göra och eftersom materialet är behandlat så avisas vattnet, utan att sippra in, säger herrtestaren.

Dämpning: För dig som redan lärt dig älska Adidas supersköna boostdämpning har vi glada nyheter - dämpningen känns igen också i Pulseboost Winterized.

- Sulan är stabilare och stadigare än tidigare boost-skor, men den ger ändå känslan av att du studsar fram i varje löpsteg. Så dämpning och energiåtergivning är som vanligt klockren!

Komfort: Med en tight konstruktion och den hyllade boost-dämpningen kan Pulseboost knappast vara annat än superskön - eller?

- Pulseboost Winterized är helt fantastiska att ha på fötterna! Skorna sitter som en smäck och greppar hälen på ett bekvämt och mjukt sätt. Komforten är hög. Det känns ungefär som att du tar på dig en strumpa, säger en damtestare.

Design: Bra design är kanske inte det första du tänker på när du tänker vinterlöparskor kontra vanliga löparskor, men helt oviktigt är det definitivt inte! Därför har Adidas prytt sin uppdaterade Pulseboost med bland annat reflexer.

- Reflekterande detaljer är jättebra eftersom vi pratar löpning under mörka månader, men de är snygga också! I övrigt är designen cool tycker jag - så pass cool att Pulseboost kan passera som sportiga sneakers, vill herrtestaren lova och damtestaren fyller i:

- Ja, de är absolut så snygga att jag skulle kunna använda dem till vardags!

Sammanfattning: Pulseboost är en sko som till skillnad från stora delar av det övriga sortimentet är helt inriktad på löpning i stadsmiljö. Vid löpträning under gatlyktornas sken finns helt andra utmaningar än de du konfronteras med på landsväg eller i elljusspår. Därför är den här nya löparskon från Adidas försedd med extra mycket stabilitet för belastningar i sidled. Pulseboost Winterized är för dig som inte räds varken vinterns mörker eller kyla. Med en extra vattentät ovandel, ett grepp anpassat för vinterväglag och extra reflexer har du inga ursäkter till att ställa in löprundan i höst och vinter!

LÄS MER: Allt du behöver veta om nya Pulseboost HD

SHOPPA HÄR: Adidas Pulseboost HD

SHOPPA HÄR: Alla våra löparskor