Testissä: miesten parhaat ulkoiluhousut Image

Testissä: meeste parimad väliluhousut

Varaudu tuleviin päivävaelluksiin tai pidempiin retkiin. Need miesten vapaa-ajanhousut ovat testin parhaat.

Ühet housut, mutta monta käyttötarkoitusta. Ulkoiluhousut sopivat luonnollisesti vaellusele, mutta ka kodus hengailuun, pihatöihin ja metsäretkelle. Lue, mitä miestestaajamme aasta 2020 suosikkimalleista tuumivat.

Valmiina ostoksille? Tästä suoraan valikoimaan!

TESTattu: RUGGED FLEX PÜKSID, HAGLÖFS

Herr - Hagl├Âfs Rugged Flex Pant.jpg

Muud värejä: harmaa/musta, punainen/musta, sininen/musta

Millaiseen käyttöön: vaellusele ja kävelyille, sest ne on nii tyylikkäät et mukavat päällä.

Parasta housuissa: Todella mukavat, kiitos joustavan kankaan

Yhteenveto: Ihan ensiksi, valitse tavallista koguasi isompi koko. Muutoin on olemas vaara et need housut istuvat päälläsi kui trikoot. Kunhan löydät sopivan koon on need housut hea valik.

- Kun löysin sopivan koon olid housut todella mukavat, kiitos joustavan kankaan, kertoo üks testaajista.

Yleisesti ottaen näissä vaellushousuissa on tõesti hea ilmanvaihto, ja ne on viileät ja mukavat. Aivan nagu kuoritakkien koos, ka nende housujen koos voit pukea kõik ühe või useamman aluskerroksen pysyäksesi lämpimänä kylmällä ilmalla. Lisaks on hienoa et nende housujen kaitsuksessa ei ole kasutettä PFC-tä, mis teeb neist ympäristöystävällisemmän vaihtoehdon kui monista muista malleista.

- Ainut miinus tuleb sellest etteivät housut ole niin kestävät. En käyttäisi neid näiteks pihatöissä, mutta vaellukseen ne sopivat (ja siihen tarkoitukseen ne kannattaakin hankkia)!!!

Nende housujen lahkeensuu on säädettävissä, ja testipaneelimme tykkäsi tästä. Housujen mukavuus vaikutti vahvasti kokonaisarvosanaan, mutta ka housjen design sai lisapisteitä.

- Need on tyylikkäämmät kui monet jykevämmät vaellushousut. Saat veidi puetumman vaikutelman näiden koos, lõpeta testaaja.

TESTattu: MAKKE PANT, LUNDHAGS

Herr - Lundhags Makke Pant.jpg

Muud värejä: musta, oranssi, roheline, harmaa

Millaiseen käyttöön: Vaellus ja kävely

Parasta housuissa: Materiaali. Makke Pant on valmistatud ekologisesta puuvillast ja kierrätetyst polüesterista!

Ühenveto: Aivan aluksi pitää öelda, et see on vähemalt sama tiukka malli kui ylempänä testattu. Se onuu oluliselt tiukemmin kui tuotekuvassa.

- Sanoisin et jollet halua housujen istuvan tiukasti niin valitse isompi kogu tavalliseen kokoosi verrattuna, tiivistää testipaneeli.

Yksi Makke Pant-housujen etu on lahkeessa oleva vetoketju, mis aukeaa kogu säären pituudelta. Toisin sanoen vaellus ka kuumana kesäpäivänä on nagu lasten leikkiä!

- Housut on riittävän lämpimät syksyyn ja varhaiseen kevääseen, mutta käesoleva tuuletusmahdollisuuden tõttu en näe mitään ongelmaa housujen kasutusel ka kesällä.

Yleisesti ottaen Lundhagsin housut on mukavat, mutta niissä on melko matala istuvuus.

- Viimisenä haluan veel kehua lahkeensuiden vahvistuksia, sest ne kestävät veidi haastavammankin maaston, päättää tyytyväinen testaaja.

TESTattu: MOSS PANTS, DOBSOM

Herr - Dobsom Moss Pants.jpg

Väri: must

Millaiseen käyttöön: Vaellus ja kävelyt

Parasta housuissa: Design. Ensisilmäykseltä ne voisivat olla puvun housut!

Yhteenveto: Vaikka näiden housujen tyyli on se mikä kiinnittää esimeseä huomion niin mukavuus on se joka vei voiton kotiin tässä testissä. Testipaneeli anna mukavuudesta arvosanaksi 9 pistettä kümestä.

- Oho, tätä en odottanut. Need eivät tunnu ühele samalta kui muud testissä olnud housut, vaan on palju pehmeämmät ja mukavammat.

Varjopuoli on ettei Moss Pantseissa ole vahvistuksia. Et siis halua olla polvillasi tai istua kus tahansa, sest kangas võib vaurioitua või kastua.

- Housuissa on kiristysnauha lahkeensuussa joka aitab housujen kiristämises. Sen abil housut näyttävät veidi rohkem vaellushousuilta. Ilman kiristystyst housut on malliltaan melko suorat.

Niin, ja sitten malliin, joka tõesti yllätti testipaneelin.

- Ne näyttävät puvun housuilta. Siis siisteiltä, hienoilta puvun housuilta.

Need vaellushousut on, nagu sanottu, todella mukavat ja sopivat yhtä lailla pidemmille vaelluksille kui kotona oleskeluun või rennosti puettuna päiväksi kaupungille. Kuna neil on ka hea ilmanvaihto on loppuarvosana melko kõrge.

TESTattu: KERGE SOFTSHELL PÜKSID, TIPPTASEMEL JÕUDLUS

Herr - Peak Performance Light Softshell Pants.jpg

Muud värejä: musta, sininen

Millaiseen käyttöön: Kaikkeen vaellusest ja kävelystä vuorikiipeilyyn.

Parasta housuissa: Joustavuus. Need softshell-housut on põhimõttessa niin joustavat et voisit minna ne päällä salille tekemään kyykkyjä ja askelkyykkyjä (kuigi need ei olekaan seda varten).

Yhteenveto: Simppelisti sanottuna: need on joustavammat kui joogahousut. Et tule pettymään näihin Peak Performancen premium-housuihin vaellusreissullasi.

- Ne istuvat tiukasti, mutta on väga joustavat, seega tiukkuus ei ole mikään probleem räägib testaaja.

Housut on true-to-size ja ne on normaali istuvuus. Ne eivät ole eriti lämpimät, ja sopivatkin eelkõige lõppukevääseen, alkusyksyyn ja kesään. Nende housujen ainut miinus on etteivät ole nii kestävät. Mikäli aiot mennä puskien poikki tai teha pihatöitä niin sinun kannattaa valida jokin teine kestävämpi malli.

- Mikäli tahad pukeutua välisilutyylillä arkeen nii need housut on hea valik. Ne ovat hea näköiset vaellushousuiksi, ütleb üks panelisti ja teine lisää:

- Pidän vetoketjun ja nappien yksityiskohdista. Vetoketjussa on lisäkoukku joka takaa ettei vetoketju aukea itsestään. Muuten vetoketju võiks aueta liikkuessa, sest housuissa on näin palju paindlikkust.

On vaikea keksiä mitään ikävää sanottavaa näistä Peak performancen housuista, etenkin kun housut on näin pehmeät, mukavat ja nii joustavat et päset niillä kyykkyyn. Ei ehkä siiski kannata alustada vaellusta testaamalla asiaa, vaan säästää energia kävelyyn. Valitse tämä malli eelkõige pitkille vaelluksille.

Pidä huolta vaellusvaatteistasi:

Usko tai älä, mutta kuigi olet ulkona raittiissa ilmassa niin moni asia voi häiritä vedenpitävien valleushousujen ja takkisi huokosia - lika ja ihosta irtoavat aineet nüüd alkajaisiksi. Sen tõttu on hea alati silloin tällöin huoltaa ja kyllästää vaatteet uuesti. Voit kyllästää vaatteita kahdella viisil: Joko suihkeella tai OrganoTexintähän kayttöön suunnitelulla pesuaineella.

  1. Spray-On Textile Waterproofing - Suihkuta kyllästysaine ja ripusta sen järel vaatteesi välja kuivumaan. OrganoTex on ruotsalainen tuotemerkki ega heidän kyllästystuotteissaan ole ollenkaan PFC:tä.
  2. Wash-In Textile Waterproofing - suihkutuksen asemel voit lisada kyllästysaineen otse pesukoneeseen. Pese tavalliseen tapaan tällä bioloogiliselt hajoavalla kyllästysaineella ja vedenpitävyys on taattu!
  3. Vinkki! BioCare Textile Wash - jotta vaatteen vedenpitävyys kestäisi kauemmin voit pestä vaatetta hellävaraisella pesuaineella. Tämä PFC-vapaa pesuaine uudelleenaktivoi kyllästystä, ega sinu tarvitse toistaa töötamist sageli.

Osta täältä: Kaikkea ulkoiluun

Lue lisää: Näin kyllästät kuorivaatteet!