Testissä parhaat ulkoiluhousut Image

Testissä parimad väliluhousut

Oli kyseessä sitten monien kilometrien vaellus tai lehtien haravointi omalla pihalla, üks asia on varma - tarvitset hyvät ja kestävät ulkoiluhousut!

Naisten Sportamore-testipaneeli on laittanut käesoleva aasta parimad väliluhousut kovaan testiin. Siin on hinnatud Peak Performancen, Haglöfsin ja Salomonin ning teiste merkkien maju.

Tiedätkö jo mis malli sobib sulle? Ota oikotie valikoimaan

Ulkoilu- ja vaellushousut

(selaa sivua alaspäin nähdäksesi softshell-housut ja vaellustrikoot)

Testissä: Rugged Flex Pant, Haglöfs

Dam - Haglöfs Rugged Flex Pant.jpg

Saatavilla väreissä: sininen/musta, harmaa/musta

Soveltuu: Vaellukseen. Housut on väga mukavat ja joustavat, minkä ansiosta sinu ei tarvitse huolehtia sellest, et housut hiertävät, vaikka lähtisit pitkällekin vaellusele.

Parasta housuissa: Suunnittelu. Need retkeilyhousut on niin tyylikkäät, et neid võib kasutada ka kaupunkiympäristössä.

Yhteenveto:

Rugged Flex -housut, nagu nimestä voikin päätellä, on väga joustavat. Voit teha vaikka sügaviä kyykkyjä kesken vaelluksen, need housut eivät ole esteenä (tosin võib olla järkevää säästää energiat ise vaellusele)!

- Need on ehdottomat suosikkini. Ainoa probleem, mille keksin näistä housuista on veidi lyhyeksi jäävät lahkeet, üks testaajista leiab.

Housujen koko pitää paikkansa, mutta kui olet keskivertoa pidempi, saatat joutua valitsemaan teise mallin. Ne jäävät veidi lühiksi ka testipaneelin jäsenille, kes on keskipitkiä.

- Muuten ne on hyvännäköiset. Pidän tästä suorasta mallista. Ne istuvat nätisti, niin kui puvunhousut!

Lopuksi mainittakoon, et Haglöfsin vapaa-ajan housuissa on ees kolme taskua, mis kõik saab suletud vetoketjulla, jotta taskujen sisältö ei tipahda retkeilypolun varrelle. Niissä on ka tarranauhahihnat lahkeiden alaosassa, et voit säätää housujen pituutta kenkiin sopiviksi. Käytännöllistä!

Testissä: Makke Pant, Lundhags

Dam - Lundhags Makke Pant.jpg

Saatavilla väreissä: musta, roheline, roheline/musta

Soveltuu: Vaellukseen. Useat tuuletustaskut pakuvad hea võimaluse housujen muokkaamisen vaelluksen jooksul.

Parasta housuissa: Leveät ilmanvaihtotaskut, sekä veidi korkeampi vyötärö, joka annab mukavan istuvuuden.

Yhteenveto:

- Hienoa, et housuissa on vahvikke lahkeiden päissä, mis kaitsavat mutaroiskeilta ja teräviltä oksilta, testipaneelin jäsen kommoi.

Muuten housujen kokonaisvaikutelmassa ihastuttaa eniten älykäs ilmanvaihtosysteemi.

- Sanoisin, et näiden housujen paras etu on, kuidas kergesti housujen lämpötilaa suudab laskemaan useiden tuuletustaskujen kaudu. Varsinkin reisien sisepuolella olevat taskut on eriti kasulikiset!

Lundhagsin vaellushousut pakuvad ka laajan valikoiman istuvuudeltaan ja nende kogu peab paikkansa. Selle ansiosta housut on väga mukavat vaellusreitillä ensi hetkestä lähtien ja malli sobib useimpiin vartalotyyppeihin.

- Isona plussana on vyötärön kohdalla oleva säädettävä tarranauha, mille ansiosta majutused koos ei tarvitse kasutada vyötä.

Housujen lahkeet võib ka napittaa auki veidi leveämmäksi malliksi, jos sinulla on pitkävartisemmat vaelluskengät või kui tahad kergesti rullata housujen lahkeet üles shortseiksi.

Testissä: Moss pants, Dobsom

Dam - Dobsom  Moss Pants.jpg

Saatavilla väreissä: musta

Soveltuu: vaellukseen tai isegi arkikäyttöön - kyllä, ne on nii hyvännäköiset!

Parasta housuissa: Suunnittelu. Ensi silmäyksellä testipaneeli näyttää melkein ylipukeutuneelta näissä vaellushousuissa.

Yhteenveto:

Need on väga joustavat vaellushousut, mutta se ei ole esimene asia, mis herätti testipaneelin liikmete uteliaisuuden.

- Luulin näitä aluksi melkein puvunhousuiksi. Kuid heti kun kokeilin housuja, ne osoittautuivatkin tietenkin palju mukavimmiksi, üks testaajista kommoi yllättyneenä.

Jos valitset tämän mallin, saatat tarvita vyön mukaan vaellusreitille. Moss Pants on leveä vyötärön kohdalta - mikä toimib hästi, kui tahab vähe ylimääräistä ruumi, mutta hankalampi niille, joilla on hästi kapea vyötärö.

- Housujen suurin etu on joustavuus, mille tõttu ne istuvat napakasti takapuolen ja reisien kohdalta piirata liikkeitä.

Samuti vaatimattomaksi osoittautuva hintalappu vetoaa testipaneeliin. Edulliseen hintaan nähden saa väga hyvät vaellushousut. Lisäplussana housuissa on kolme suurta taskua, kus kaikissa on vetoketjut.

Softshell-housut

Testissä: Light SS Scale Pant, Peak Performance

Dam - Peak Performance Light SS Scale Pant.jpg

Saatavilla väreissä: musta, vaaleanpunainen, roheline

Soveltuu: kalliokiipeilyyn, vaellukseen või metsässä kävelyyn.

Parasta housuissa: Joustavuus ja hea istuvuus.

Yhteenveto:

Peak Performance on outdoor-merkki, johon võib alati luottaa kun asjaom on outdooriluvaatteista, ja sama pätee ka nende vaellushousuihin.

- En ole kunagi ajatellut näyttäväni näin hyvältä vaellushousuissa. Ihastuin siihen miltä ne näyttävät, vaikka suunnittelu on üsna lihtne!

Vaikka suunnittelu värien puolesta on lähes tylsä, ei ole epäilystäkään sellest, et need housut keräävät väga kõrgat pisteet testissä. Light SS Scale Pant saa nimittäin täydet pisteet mukavuudesta.

- Niitä võib kasutada ka kodus olohousuina, sest ne on väga pehmeät ja joustavad.

Samutikin ilmanvaihdosta housut saavad hea hinnangu, tosin ne eivät ole eriti lämpimät. Jos lähdet kiipeilemään korkealle, võib olla hea täydentää asua villaisella aluspuvulla.

- Ne eivät ehkä ole yhtä kestävät kui muud housut, joten kui aion teha näiteks puutarhatöitä, valitsen teised housut. Mutta vaellukseen...kyllä, siihen tarkoitukseen en valitsisi teisi väliluhousuja. Peak tosiaan osaa asiansa mida tuleb käytännöllisyyteen, märgib üks testaajista iloisesti.

Viiminen testipaneelin huomioima asia on, et housut saattavat olla veidi hankalat kokonsa eest. Jos et pidä tiukasti istuvista housuista, voi olla hea valida yhtä kokoa isompi pari.

Vaellustrikoot

Testissä: Wayfarer Pants, Salomon

Dam - Salomon Wayfarer Pants.jpg

Saatavilla väreissä: musta

Soveltuu: vaellukseen või puutarhanhoitoon. Polvissa olevate vahvikkeiden ansiosta voit istua maassa ilma, et se kuluttaa housuja.

Parasta housuissa: Materiaali. Nende vaellustrikoiden valmistusprotsessissa kuluu 90% vähem vettä kui teiste kankaiden käsittelyssä! Mahtava juttu, eikö ainult?

Yhteenveto:

Korkea vyötärö on heti testipaneelin mieleen trikoita sovitettaessa.

- Tuntuu ihan samalta kui tavalliset trikoot!, üks testaaja huudahtaa, johon teine lisää:

- Näitä võiks hästi kasutada maastojuoksussa, ne on niin joustavat.

Siitä hoolimata Salomonin Wayfarer-trikoot on mõeldud peamiselt vaellusele ja retkeilyyn (kävelyretket, toim. huom.). Polvissa on vahvikke, mutta muidu materjali on joustavaa ja seuraa hästi liikkeitä.

- Jos midagi jäin kaipaamaan, nii kunnon vyötärönauhaa. Trikoissa on ohut joustava nauha, mutta se on veidi hankala kasutada, leiab üks testaaja.

Muussa juhul lisplussaa on, et trikoiden lahkeet saa avattua leveämmäksi. Tämän ansiosta trikoita voi rullata ülespäin kesken vaelluksen, jos tuleb kuuma.

- Suunnittelu tuo ka oma positiivisen vaikutuksensa. Luulen, et monia viehättää ajatus vaellustrikoista tavallisten housujen asemel.

Testissä: Track Tights, Peak Performance

Dam - Peak Performance Track Tights.jpg

Saatavilla väreissä: roheline, musta, sininen

Soveltuu: vaellukseen ja kõikidele puutarhatöihin.

Parasta housuissa: sinivihreä materjal, joka on vedenkestävä ja täiesti tuulenpitävä.

Yhteenveto:

- Selkeä etu on se, kuinka hästi väline materjal kaitsea tuulta, mutta ka vettä vastaan, testipaneelissa todetaan.

Materiaalien korkealaatuisten ominaisuuksien lisaks need trikoot hengittävät erinomaisesti, nagu niin monet muutkin Peak Performance -ulkoiluvaatteet. Ne saavatkin täydet pisteet useammassa testikohdassa.

- Näissä võiks ka kergesti treenata. Niissä on lähes yhtä hea ilmanvaihto kui tavallisissa treenitrikoissa.

Nende vaellustrikoiden ainus haitta on, et niissä ei ole vahvikkeita polvissa tai takapuolen kohdalla. Voit siis samoin tein unohtaa maassa istumisen. Toisaalta taas materiaalin joustavuus annab sulle parhaan liikkumisvapauden, mis osoittautuu kasulikiseksi etenkin pitkillä vaelluksilla.

OSTA TÄÄLTÄ: Kaikki vaellukseen!

Huolehdi vaellusvaatteistasi:

Meikki, lika ja ihosolut on vain väike osa monista asioista, mis võivad tukkia vedenpitävien vaellushousujen ja -takkien huokoset. Jotta entiset vedenpitävät vaellushousut palautuisivat entiselleen, vaatekappale on kyllästettävä säännöllisin vaheajoin. Kun huomaat, et vedenpitävät housut alkavatkin yhtäkkiä vuotaa housujen sisepuolelle vettä saumoista, kus kyllästäminen algab, on aika käsitellä vaate. Meiltä löydät tooteid, mis on täiesti biohajoavia ja ympäristöystävällisiä:

  • OrganoTex, Spray-On Textile Waterproofing - ruotsalainen, kestävä tekstiilien kyllästysaine. Ruiskuta ainetta vaatteelle ja anna selle kuivua. Käsittely on täiesti PFC-vapaa!
  • OrganoTex, Wash-In Textile Waterproofing - noudata pullossa olevaid juhiseid ja kyllästä vaellusvaatteesi kergesti pesukoneessa. Samuti tämä toode on PFC-vapaa ja biohajoava.
  • Lisaks: OrganoTex, BioCare Textile Wash - pesemällä vedenkestävät vaatteet miedolla pesuaineella voit vältida nende kulumist enneaikaisesti. Tämä pesuaine aitab pitämään kyllästyksen kunnossa ja aktivoimaan sen uuesti pitkäaikaisen kasutamise järel.

LUE LISÄÄ: Video! Mida sinu kannattaa võtta mukaasi päivävaellusele