Tre bra proteinkällor du kan ha missat Image

Tre bra proteinkällor du kan ha missat

Jakten på bra protein känner många som tränar mycket och är noga med sin kost igen. Här är tre bra alternativ som du måste leta efter för att hitta.

Bra protein är det svårt att få nog av, oavsett om du är vegetarian eller kan tänka dig en bit kött. För den som tränar mycket är det alltid aktuellt, särskilt om du inte fallit för proteinshakes. Här är tre spännande alternativ som du kan ha missat.

LÄS MER: Därför ska du äta proteinpulver

Torrmjölk

Finns i de flesta välsorterade matvarubutiker. Pulvret är utöver rikt på protein också fullproppat med kalcium och vitaminer. Priset är lågt så det hjälper också till att hålla plånboken i fin form.

Hampafrön

Fröna är fulla med protein, fiber och nyttiga fetter. Passar bra i smuutides või som topping på din yogurt, sallad eller pasta. Eller varför inte mixa dem i din köttfärssås. Naturligare kosttillskott går knappast att hitta.

Bjäst

Är en inaktiv jäst som innehåller mängder med protein, lite fett och bra med vitaminer. Till utseendet liknar det majsmjöl, men har en mer ostig smak. Används av många som ersättning för parmesan, också av veganer eftersom den är fri från animalier.

LÄS MER: Onyttigavalen du ska undvika på salladsbuffén