Treenaa jännityspäänsärky pois!
Kärsitkö päänsäryst pika tööpäeva päätteeksi? Esittelemme viisi vinkkiä, joilla päänsärky lähtee alta aikayksikön.
Oletko kunagi toivonut suundavasi salille, mutta päätynytkin sohvalle paineen tunne otsassa? Olet mida suurimmassa osin kärsinyt siis jännityspäänsäryst. Se iskee yllättäen ja pahenee päivän mittaan.
- Jännityspäänsärkyä esineb otsan, ohimon ja takaraivon kohdalla. Se on migreeniä kevyempi päänsäryn muoto, sillä migreeni on oluliselt intensiivisempi päänsärkykohtaus, mis võib esinyä vain teisel pool päätä ja sageli korvan ympärillä, laillistettu naprapaatti Maja Armandt vinkkaa.
Kaulan ja niskan alueen lihasjännitykset on yleisin jännityspäänsäryn syy. Useimmiten sille altistuvat naised, ja taustalta paljastuu sageli stressiä. Kun oleme stressaantuneita, jännitämme sageli olkapäitä ja hengitämme pinnallisemmin. Emme ota avuksi vatsaa ja palleaa vaan hengitämme ylempää rinnan kohdalta. Se saa aikaan jännitystä niin kaulassa kui niskassa.
- Joskus se voi olla ühenduses ka tööasentoosi: kuidas onut tai liikut töissä. Jos istut kuin juustonaksu läpi päivän niska eteenpäin taivutettuna kohti ruutua ja kädet kropan ees, jännittyvät olkapäittesi etuosat ja niska, Maja Armandt selittää ja jatkaa:
- Kehomme on tehtud liikkumaan! Olimme enne metsästäjiä, mis juoksivat, kiipesivät, heittivät ja ryömivät. Praegään istumme oluliselt rohkem vain paikallaan. Monella menee sormi suuhun, kun peaks vaihtaa katon lappu. Ei ihme, et kehomme muutuu jännittyneeksi. On tõesti oluline, et kehollamme on edellytykset erilaisiin liikkeisiin.
Kevyt treeni voi aidata sind, joka kärsit jännityspäänsäryst. Jos ei muud, se on vähemalt keino rauhoittua veidi füüsiliselt ja henkiliselt. Jos istut töissä palju, kannattaa ka venytellä. Hyvät unet aitavad vähem stressaavassa elämässä ja palautumisessa. Mene siis ajoissa sänkyyn. Lounaalla kannattaa haukata veidi raitista ilmaa.
- Jooga, meditaatio ja hengitysharjoitused aitavad ka vähendada jännitystiloja. Kun treenaat syvempää ja rauhallisempaa hengitystä, ka kehon stressitasot laskevat. Tutkimusten mukaan yhä nuoremmat stressaavat. Seetõttu niin füüsiliselt kui henkisestikin rauhoittavat harjutused on elintärkeitä.
5 vinkkiä, mis vähentävät jännitystiloja
- Vaihtelu! Vaihda asentoa ja liikkeitä pitkin päivää.
- Venyttely on kaiken A ja O etenkin jos kaulan ja niskan lihaksesi on jäykät.
- Vähennä stressiä: meditoi!
- Joogaa, et liikkuvuutesi lisääntyy ja lihasjännitykset vähenevad.
- Hengitä rauhallisesti. Tee erinevaid hengitysharjoituksia ehkäistäksesi jännityksiä, kun tunnet olosi stressaantuneeksi.
OSTA TÄÄLTÄ: Kaikki, mida joogaan tarvitset
LUE LISÄÄ: Filippa K Soft Sport Nyt Sportamorelta!