Viisi liikettä joogablokilla
Joogablokista on kasu, olit siis pooljäykkä alustelija tai rutinoitunut joogaaja. Joogaopettaja Janna Wellander näyttää viisi liikettä, mille kohaselt tulet armastumaan näihin käytännöllisiin välineisiin!
Joogaopettaja Janna Wellanderille joogablokki, kevyt tiiliskiveä muistuttava kumimöhkäle, on looduslik osa tema joogaamistaan. Hän kasutab blokkia jokaisella joogakerralla.
- Voit teha paigaldoissa palju rohkem asioita, jos sinulla on joogablokki. Niitä voi osaliselt kasutada ka voiman hankkimiseen. Aurinkotervehdyksessä aika korkealla reisien välissä oleva blokki on todella siistiä. Sen vuoksi pystyt menemään pidemmälle eteen, stabilisoit kädet paremini ja sen tõttu et roiku nivelissä. Silloin kun käytän blokkia, tunnen, etten venytä iseäni liikaa, Janna Wellander ütleb.
Joogablokki voi näyttää näiteks tältä.
Hän muistuttaa, et joogablokki on nimenomaan apuväline, jolla lihakset opetatakse selviämään teadusest liikkeestä.
- Alaselässä saattaa tuntua, jos teen palju päikesotervehdyksiä. Silloin otan blokin apuun.
Voinko kasutada joogablokkia vaikka olen alustelija?
- Kyllä, silloin tarvitset neid entistä rohkem! Suosittelen, et testaat neid niin pääset alkuun ja voit alustada nende kasutamise. Testauksella et voi satuttaa iseäsi ja joogablokilla treenaus ei ole vaarallista. Googlaa ohjeita käytöstä tai mene iyengar-joogatunnille, kus kasutatakse joogablokkia ja muid vahendeid.
Kuinka monta joogablokkia ostan?
- Kaksi, niin voit pitää neid molempien käsien alla.
Viisi liikettä joogablokilla
1. Avaa ja vahvista olkapäitä blokilla
- Aseta kädet ühele või kahele blokille ja venytä ojentajia avaamalla olkapäät. Käännä ojentajat lattiaa kohti, Janna Wellander ütleb. Kuvat: Janna Wellander
- Delfiini-asennossa voit panna panna blokin käsien väliin ja joko painaa käsien sivut tai kämmenet blokkia vasten. Selle tulemusena kädet, olkapäät ja yläkropan sivut, muun muassa etummainen sahalihas, on osallisina. Kaikkia käännöksiä on hea vahvistaa ja seda liike avata ka olkapäitä.
2. Blokki tukena seisoma-asennoissa
-Todella hea apu jollet yllä maahan, ja vaikka yltäisitkin, voi blokin tuki olla mukavaa. Se voi anda yläkropalle rohkem liikkuvuutta kun saat työntää jotain. Pidä mielessä, et blokin päälle ei kuulu vajota tai romahtaa olkapäänivelien varaan.
3. Avaa sisäreidet ja nivuset
- Jos ojennat polviasi kergesti liikaa istuma-asennoissa, voi blokki tuntua ihanalta juuri polvitaipeen alla. Istumalihasten takaosaan laitettu tyyny tai viltti, jolloin lantionpohja kallistuu eteenpäin, voi ka tuntua ihanalta. Perhonen makuulta-asennossa voit ka kasutada blokkeja reisien alla eri kohdissa. Lihakset voivat rentoutua helpommin, kun neid tuetaan ja silloin sidekudokset venyvät. Reisien alle voi ka panna tyynyjä või vilttejä.
4. Alaselän ihana rentoutus
- Aseta blokki ristiselän alle, eli siihen kovalle alueelle istumalihasten yläpuolelle, enne selkänikamia. Jos nostat teise jalan kattoa kohti ja painat ristiluuta blokkia vasten, pitäisi paigaldon tuntua stabiililta, ega siltä, et vatsalihaksia pitäisi jännittää erityisen palju. Aseta jalat sitten matolle veidi leveämmin ja anna polvien nojautua toisiaan vasten. Tämä on tõesti hea liike alaselälleni, mutta se ei toimi kõigil. Kokeile ja tunnustele. Teine ihana variaatio on selline, et laitat jalat seinää vasten ja pidät blokin tai tyynyn samassa paikassa, ristiluun alla.
5. Mahtava rinnan ja olkapäiden avaaja
- Laita blokki poikittain lapaluiden kärkien alapuolelle. Laita teine blokki pään alle.
- Laita blokit sellaiselle korkeudelle, mis tuntuu heaältä selässä ja niskassa. Asennossa pitää pystyä rentoutumaan, asennon ei peaks tuntua ikävältä.
- Vielä mukavampi variaatio on pitää tyynyä, ja jos tahad, blokkeja, samassa paigaldossa kui edellisessä. Tällöin parasympaattinen hermosto võtta ohjat käteensä.