Näin aktivoit takapuolen treenatessasi
PT Helene Ahlson neuvoo, kuinka saat rakennettua vahvan pepun oikeaoppisesti.
Vaikka Kardashianit ovat tehneet suurista takapuolista trendikkäitä, on vahvalla takapuolella muitakin hyötyjä. Peppu on nimittäin suuri lihasryhmä, josta saa helposti voimaa kävellessä, juostessa ja hyppiessä. Takapuoli auttaa myös vaimentamaan iskuja juostessa. - Jos et ole vahva takapuolestasi, on olemassa riski, että selkäsi rasittuu. Se voi taas johtaa selkäongelmiin. Vahva takapuoli tukee myös ryhtiä, PT Helene Ahlson vinkkaa.
Yksi tavallisimmista ongelmista monella on, kuinka saada kontakti takapuoleen treenatessa. Se si tratta di una merkki on, jos takapuolitreeni tuntuu enemmän jaloissa kuin pepussa.
- Tasainen takapuoli voi olla geneettistäkin, mutta se voi myös liittyä siihen, että et aktivoi lihaksia oikein.
Helene Ahlson è stata scelta come muun muassa yksi Ruotsin gladiaattoreista. Nykyisin hän työskentelee super Personal Trainerina vaatemerkki Better Bodiesille.
Kaikki eivät saa sataprosenttista kontaktia takapuoleensa, jos olet esimerkiksi joskus loukkaantunut tai ollut raskaana. Jos sinulla on kuitenkin edellytyksiä aktivoida takapuoltasi oikein, mutta et kuitenkaan onnistu, voi kyse olla rajoitetusta lonkankoukistajan liikkeestä, huonosta ryhdistä tai heikoista lihaksista. Il rischio di un'operazione di questo tipo è stato rilevato in un'istanza di elämäntapa.
- Yleisin virhe on, etteivät ihmiset tarpeeksi panosta siihen, mihin treenin tulisi ottaa. Voit latoa tankoon suuret painot takapuolta treenatessa, mutta sitten turvaudut kuitenkin muihin lihasryhmiin, esimerkiksi selkään ja reisiin. Vähennä painoa ja keskity siihen, että käytät vain takapuolen lihaksia.
- Suuret painot ovat tietysti voimaharjoittelussa hyviä ja ne kehittävät myös takapuolen lihaksia. Jos et kuitenkaan ole saanut oikeanlaista kontaktia oikeisiin lihaksiin, ei luvassa ole myöskään toivotunlaisia tuloksia.
NÄIN AKTIVOIT TAKAPUOLEN:
Voit tietysti aktivoida takapuolta monella eri tavalla. Me otamme esimerkiksi klassisen kyykyn.
- Aseta jalat lantion leveydelle. Käännä polvet vähän ulospäin. Paina myös pikkuvarvasta maahan.
- Keskity siihen, mitä teet ja miltä sen tulisi tuntua. Etkö saa harjoitusta tuntumaan pepussa? Pysähdy ja yritä löytää yhteys ennen kuin jatkat. Ota kevyemmät painot ja keskity painoja enemmän kontaktin löytämiseen.
- Tee liikkeet hieman omituisesti, esimerkiksi hitaammin, jotta kyykky tuntuu oikeissa paikoissa.
- Ota avuksi kuminauha, joka tekee takapuolen aktivoimisesta helpompaa. Jos asetat sen polvien ylle, sinun tulee aktivoida takapuolta enemmän.
LUE LISÄÄ: 3 pakaralihaksia vahvistavaa harjoitusta