3 övningar som bygger en putig rumpa Image

3 øvelser som bygger en putig rumpa

Bikini fitness-atleten Anna Stålnacke vet hvordan du bygger en bakdel som får badbollarna på stranden til å kännas platta. Testa hennes 3 bästa rumpövningar nästa gång du är på gymmet!

Anna Stålnacke er en rutinert bikini fitness-atlet som også er en av eierne til gymkedjan Gymmet som finnes i Luleå, Kiruna og Stockholm. Hon är proffs på träning och vet vilka övningar du ska göra om du också vill få en rund och snabb bakdel!

- Det viktigste er å finne øvelser der du kjenner at du får kontakt med rumpan og det kan variere avhengig av hvem du er. Disse tre øvelsene fungerer for meg, sier Anna Stålnacke.

anna stålnackeFølg Anna Stålnacke på hennes populære Instagramkonto @annastaalnacke. Foto: Instagram.com/annastaalnacke

1. Knäböj med skivstång bakom nacken

- Det viktigaste när du gör knäböj är att du hittar kontakten med rumpan under hela övningen. Også fast du lastar på tyngre vikter ska du se till att behålla kontakten med rumpan, så att du inte övergår till att lyfta mest med benen. Jag brukar göra knäböj med gummiband runt knäna, på så sätt jobbar jag utåt med knäna och det gör att jag är tvungen att spänna rumpan!

LÄS MER: PT:ns 5 bästa tips för bättre squats

2. Utfallssteg

- Jag gör utfall antingen med skivstång bakom nacken eller med kettlebells, det beror lite på vad jag känner för just den dagen. Utfall är en bra övning för rumpan oavsett hur du lägger upp den, just nu kör jag mycket gående utfallssteg.

LÄS MER: Maximera utfallet vid utfallssteg

3. Sumo-marklyft

- Sammenlignet med vanlig marklyft kan du jobba mer med benen i sumo-marklyft. Eftersom rumpan är en stor muskel kan du lasta på lite mer vikter. Att ha ytterligare en övning som jobbar med rumpan är inte helt fel enligt mig.

anna stålnackeAnna Stålnacke tycker om att göra tuuunga sumo-marklyft! Foto: Instagram.com/annastaalnacke

LÄS MER: Sportamore-modellen Josefine Forsbergs tre bästa rumpövningar