Är du dålig på att springa? Image

Är du dålig på att springa?

Känner du dig som ett hopplöst fall när det kommer till löpning? Da trenger du å lese det her.

For langsam, for lat, for dårlig teknikk, for slitna knän eller for tung kropp. Noen mennesker føler at løping er en helt umulig bevegelsesform for dem. Men ifølge løpscoachen Kenth Svensson er det ingen hoppløse fall når det gjelder löpning.

- Oftast er det inget fel på kroppen, utan endast på tanken. Många har en väldigt felaktig uppfattning om sig själva, vilket begränsar dem. De tror att de inte klarar av att springa, delta på lopp eller åka på löparläger, säger Kenth Svensson, som driver löpcoach.se.

Hva har du for råd til dem?

- Sluta jämföra dig med andra! Ofta stämmer inte deras egen uppfattning om sig själva med verkligheten, det är sällan så illa som de tror. Ärligt talat är det nästan aldrig så att de som hör av sig innan löparresor och är oroliga för att de kommer vara långsammast faktiskt är det.

Kan jeg kontakte en löpcoach også om jeg kjenner at jeg er usel på å springa?

- Ja, selvfølgelig. Jag hade en kund för ett tag sedan som verkligen hade en del att jobba på. Men etter bare to pass så skedde jätteförändringar, vilket kunden förstås märkte. Det gjorde meg så fantastisk glad! Og kunden var otroligt nöjd eftersom det skett så stor förbättring. Mitt tips er å gjøre det nå på våren så du kan njuta av löpningen under hela sommaren.

LÄS MER: Så tränar du för att bli uthållig

LÄS MER: Därför ska du skaffa löpcoach