Därför ska du köpa dubbade löparskor Image

Derfor skal du kjøpe dubbade löparskor

Hvordan reduserer du risikoen for å halka når du springer på snø og is? Med et par doble løparskor, så klart! Her er alt du trenger å vite om skorna som gir et sikkert grepp i høst- og vintermørkret.

Att löpa ute året runt känns inte alltid så lockande, speciellt inte under kalla vinterdagar när temperaturen ligger runt nollan och snön ligger som ett täcke mot marken. Med hjelp av et par sikre løvfangere kan dine løprundor i vinter bli herliga äventyr även på snö och is.

- Med ett par dubbade löparskor får du ett bra grepp på hala underlag. Du slipper tenke på vart du sätter dina fötter och du minskar risken för att ramla och slå dig, sier Dick Ivarsson på Icebug.

Icebug dobbar
Dubbarna på Icebugs løparskor er produsert av karbidstål, som er 6-7 ganger sterkere enn vanlig stål. Du finner alle våre doble modeller fra Icebug HÄR.

Kan kan jeg bruke mine vanlige løsparker med broddbånd?

- Du kan bruke broddbånd til dine vanlige løpartikler, men problemet er at de ofte glider rundt, åker av eller går sönder. Broddar som du kan skruva fast i dina löparskor fungerar bra, men jag skulle ändå säga att det är bättre att investera i ett par dubbade löparskor.

Når skal jeg begynne å bruke dobbelt så mye penger?

- Sätt på dig ett par dubbade löparskor så fort de första isfläckarna börjar komma fram. Du vill inte riskera att stå på näsan! Bryter du svanskotan blir du liggandes i en sjuksäng och där kommer du få ligga i tre månader.

Hva gjør du påras med dubbar?

- Nei, din löpkänsla blir bättre på snö och is. Jag tycker däremot inte att det är så roligt att springa med dubbar på asfalt, men det är mycket säkrare. Att springa på isbelagda sjöar är bland det bästa som finns! Då kan du ösa på utan att tänka och känslan du får är rätt mäktig.

Hva er det som skiller Icebugs dubbar fra andre alternativer som finnes på markedet?

- Våre dubbar er dynamiske og tilpasser seg etter det underlaget du springer på. Dubbarna er dessuten produsert av karbidstål, som er 6-7 ganger sterkere enn normalt stål. Derfor er våre dubbar nesten umulig å slita ut.

Trenger jeg å kjøpe en større størrelse i mine Icebugs for å få plass med sokker?

- Hold deg til din normale størrelse. Jeg skulle rekommendera dig att använda tunna ullstrumpor, de är inte tjockare än ett par vanliga funktionsstrumpor.

Behöver jag impregnera mina Icebugs för att de ska klara väta?

- Alle våre skor er vannavvisende, men vi har også visse modeller i Gore-Tex. Har du en modell i Gore-Tex trenger du ikke impregnere den fordi den er vanntett. Skal du springa utomhus på vintern skulle jag rekommendera dig att kika på en dubbad löparsko i Gore-Tex som du kombinerar med vår damask. Damasken gjør at du holder deg tørr og ikke får snø i skon.

LÄS MER: Så klär du dig för höst-och vinterlöpningen

LÄSMER: 3 tips for löpning i kallt väder