Därför ska du köpa regnkläder i galon till ditt barn Image

Derfor ska du köpa regnkläder i galon till ditt barn

Vill du ha ett lättskött plagg som håller ditt barn torrt ska du satsa på ytterplagg i galon. Her er fordelene med det lettskötta og tåliga materialet.

Regn og vannpölar kan vara väldigt lockande för små knoddar att leka och plaska i. Då känns det tryggt om barnets ytterkläder står pall för vätan så att du som förälder slipper tampas med dyngsura kläder. Galon er et vannbestandig materiale med flere andre praktiske egenskaper.

- Hvis du vil ha en lettskött plagg er galon perfekt. Du trenger i prinsippet bare torka av galonbyxorna eller galonjackan med en trasa eller skölja av det og sedan kan du torka det på hängare eller i torktumlare. På det viset er det väldigt miljövänligt, sier Ulf Bourghardt, varumärkesansvarig på Didriksons.

Precis som med andra material kommer galon i olika tjocklekar. Ju tjockare galon, desto mer hållbart är tyget.

- Vårt minimumskrav på beleggningen på galonet, polyuretanet, er minst 4 - 4,5 millimeter tykkelse som standard. Byxor slits ofta på knän och rumpa så där har vi lagt på följsamma förstärkningslappar.

Håller sig mitt barn verkligen torr i regnkläder i galon?

- Ja, du kan sitte med galonbyxor i en vannpöl utan att bli blöt. I et tynt materiale, selv om det har mange millimeter vannpelare, prøver man å få væske til å slutte gjennom, men med galon har du mye bedre forutsetninger for å holde deg tørr. Det er en stor fordel med galon.

Ulf Bourghardt anbefaler å kjøpe galonplagg med svetsade sömmar, eftersom sydda sömmar släpper igenom vatten.

- Du kan også titta i ärm- och bensluten, där är det bra om yttermaterialet går upp en bit så att inte vatten sugs in i fodret. Det er en ytterligere sikkerhet for å holde barna tørre.

Er det miljömässigt och hälsomässigt okej att bära galon?


- Ja, dels har vi nulltolerans mot perfluorerade ämnen i våra yttermaterial. Og når det gjelder galon så rinner vannet av så bra at vi ikke behöver lägga på något vattenavvisande medel alls, något som är en fördel för miljön. Vi har også gjort livscykelanalyser for regnställ i vävt material och regnställ i galon och det visade sig att varaktigheten för galon är mycket längre än vävt material. Det gör att galonplagg håller för att ärvas.

LÄS MER: Svar på alle dine spørsmål om perfluorerade ämnen

regn
Praktiska regnkläder gör det ännu roligare att plaska i vattenpölar och leka kull i ösregn.

LÄS MER: Guide til regntåliga kläder