Gå säkert i dubbade kängor från Icebug Image

Gå sikkert i dubbade kängor från Icebug

Icebug er kända för skor med världsledande grepp. Her er alt du vil vite om deras halkfria vinterkängor och skor!

Oavsett om du bor högt upp i Norden och är tvungen att deala med drivor av snö, eller om du bor längre ned i Europa och konfronterteras av frostiga asfaltsvägar så är en sak säker - du tar dig både snabbare och säkrare fram i kängor med dubbar. Her forteller Icebugs produktekspert Joakim Niemi om suksesskonseptet bak Icebugs halkfria kängor och skor.

- De er lette, varma og har bra passform, men fremfor alt er det vårt verdensledende grepp som gjør dem så bra. Greppet leder til at du kan slappna av når du går på promenad, även om det är halt, säger Joakim Niemi och fortsätter:

- Sist men ikke minst er våra skor bra ur ett miljöperspektiv, i och med att Icebug går i bräschen för hållbar utveckling inom skobranschen. Vi er det eneste skoföretaget som er klimatpositivt.

Dynamisk dubbar

Anledningen til at Icebug anses overlägsna vad gäller grepp på allt från våt terräng till rena vinterväglag är de så kallade dynamiska dubbarna - en teknologi som Icebug själva kallar för BUGrip.

- Vår greppteknologi BUGrip har dubbar som "fjädrar" når du går, vilket innebär att de trycks in och ut ur sulan beroende på underlag. Hensikten med det er at hvert steg du tar på asfalt skal være mjukt og skönt samtidig som greppet gjør at du kan slappna av selv da det er halt.

Tack vare de dynamiska dubbarna slipper du alltså det klapprande ljud som annars kan uppstå när ståldubbar möter kal asfalt eller till exempel galleriagolv, men de gör även en hel del med komforten.

- Om dubbarna varit fixerade hade varje steg du tagit på bar asfalt varit hårt och obehagligt, vilket är påfrestande om du ska gå långt. Når de fjädrar och åker in slipper du det.

Ivalo2 BUGrip IcebugStåldubbarna i Icebugs sulor er i prinsippet uforstörbara, och liksom de flesta skor är det ovansidan som behöver mest omsorg. Exakt hur du ska ta hand om dina vinterkängor och skor beror på material. Her finner du Icebugs tips om hvordan du kan få tak i dine skorsteiner.

Slik får du skorna til å holde lenger

Det går alltid at förlänga livslängden på alla skor, genom att helt enkelt ge dem lite kärlek. I regel skal alle Icebugs skor tas om hånd om i tre steg - rengöras, vårdas och skyddas, baserat på material. Men det finnes også lite generella skogårdstips.

- Et tips som gjelder alle materialer og modeller er at et skohorn er bra for å beskytte helsekappan når du tar på deg skorna. En skoblokk er bra å stoppe i skorna når du ikke bruker dem, så beholder de sin passform.

To storfavoritter uten fluorkarboner

Alla Icebugs skor färdigimpregnerade med ett PFC-fritt impregneringsmedel, och behöver därför inte impregneras vid köp. Det gjelder även de två flaggskeppen ur Icebugs sortiment - promenadskorna Ivalo och Metro.

- Metro er vår mest populære sko. Det som kjennetegner den er at den har bred läst, väger mycket lite samt har en dragkedja på insidan som gör att den är lätt att dra på. Metro finnes å få med vår dubbade BUGrip, men også med vår vanliga Michelinsula i gummi.

Nettopp som Metro kommer en annen storfavoritt, Ivalo, med en stabil og "rullende" sula, altså at du får fart i steget når du går fra bak- til framfot. Skon ger hög komfort under allt från de långa hundpromenaderna till den korta (men intensiva) morgonmarschen till tåget eller bussen.

- Ivalo har litt høyere skaft enn Metro, og dragkedjan sitter på framsidan, vilket underlättar om du har en bredare vrist. Annars er det samme dubbade sula, passform och komfort.

Ivalo2 BUGrip IcebugEr du en van trailløper, er du garantert til Icebugs løsparker (som for eksempel den populære Newrun BUGrip). Til forskjell fra løparskorna är Icebugs promenadskor däremot lite stora i storleken, enligt Joakim Niemi - satsa därför på den större storleken om du velar mellan två.

LÄS MER: Test! Dubbade vinterlöparskor från Icebug

LÄS MER: Alt du vill veta om vinterlöparskor

SHOPPA HÄR: Promenadekor og kängor

SHOPPA HÄR: Icebugs utbud av löparskor och promenadskor