Så gör du ett korrekt höftlyft Image

Så gjør du ett korrekt höftlyft

Det er en av de vanligste øvelsene for å styrke høyden og sikkerheten, men gjør du den rette? Så her ska ett korrekt höftlyft gå till!

Høyt løft er en magisk øvelse som er bra for det meste. Du bygger bland annat upp sätet och höftpartiet, vilket rekommenderas både när du har problem med smärtor i höften och efter en graviditet. For att övningen ska ge så bra resultat som möjligt måste du däremot utföra den korrekt, inte bara lyfta höften upp och ned.

Akkurat som du behöver tänka på hållningen, att pressa ut knäna och skjuta bak rumpan när du går ned i en knäböj, finns det ett par saker du behöver tänka på för att göra ett korrekt höftlyft. Mathias Neeraas, naprapat på Resultat Naprapat, går igenom övningen, steg för steg.

Glöm inte att följa Resultat Nap rapat och Mathias Ne eraas på Instagram.

  1. Börja med att lägga dig på rygg på golvet med fötterna i marken. Dra upp fötterna till rumpan, utan att nudda den. Det ska vara ungefär en decimeter mellan rumpa och häl.
  2. Minska sedan avståndet mellan höft och revben genom att trycka ländryggen ned i golvet. Ett tips er at du setter tummen ved revbenen og pekfingret ved höftbenet. Når du sedan trycker ländryggen mot marken ska avståndet mellan din tumme och pekfinger minska.
  3. Spänn både magen og rumpan.
  4. Tryck till sist höften uppåt i riktning mot ditt eget ansikte. Du kommer til å känna att det stramar på framsida lår och märka att du inte kan komma lika högt upp när du pressar ned ländryggen i marken, som när du svankar.
  5. Känn efter att du spänner rumpan, och inte baksida lår, för att övningen ska ta korrekt.

LÄS MER: Derfor får du ont i höften när du springer

LÄS MER: 5 övningar som stärker höft och säte