Fannie Redman: "Alla kan bli en bra fighter” Image

Fannie Redman: "Alla kan bli en bra fighter" (Todos podem ser lutadores corajosos)

Fannie Redman é uma lutadora sérvia de judo e jiu-jitsu brasileiro, mas é também uma lutadora de MMA. Vi tycker att hon är svincool! Aqui estão as suas dicas para quem quer ser um lutador.

Som liten satt Fannie Redman och kollade på när hennes bror tränade judo i Nacka simhall. Hennes bonusmamma tyckte att hon lika gärna kunde träna kampsport eftersom hon "ändå var där" och mer eller mindre tvingade henne att testa. A novata Fannie Redman começou a treinar para se tornar uma atleta de judo, mas depois da primeira tentativa, ela ficou sem dinheiro.

Spola fram drygt tjugo år och hon är svensk mästare i både judo och brasiliansk jiujitsu och har precis vunnit EM i amatör MMA. Fannie Redman är dessutom personlig tränare, kostrådgivare och grundare av Kamsportslabbet. Men de senaste tre åren är det MMA som legat högst upp på hennes prioriteringslista.

O que é preciso para ser um bom lutador?

- Todos podem ser bons lutadores para se manterem vivos. O Kampsport procura que todos consigam alcançar o seu objetivo, atingindo o seu próprio lutador. För att gå upp och gå en match krävs det att du dels klarar av att ta lite stryk och inte är rädd för det, att du gillar den utmaningen. Sedan ska du ju inte vara aggressiv. En aggressiv fighter går det oftentast inte bra för. Det är som schack, du måste vara smart när du tävlar, säger hon.

Hur tränar du inför en tävling?

- Jag måste vara lite redo, jag kan få en match på tre veckor. Har jag tur kan jag ha en och en halv månads framförhållning, men jag måste hålla mig i bra form hela tiden. Jag kan inte lägga in periodiserad träning som i OS-idrotter. Jag står lite halvredo på ett sätt.

Tem alguma condição para o fazer?

- Não tenho a certeza, mas tenho a certeza de que é a melhor opção. Jag får så mycket flås i kampsporten så jag har försökt minimera löpningen. Jag har gjort olika intervallprogram med åtta veckors intervaller och så där, men jag är inte det största fanet av löpning.

Fannie Redman

I våras kammade Fannie Redman hem en förstaplats på EM i amatör MMA. Här visar hon upp guldmedaljen på sin Instagram.

O Kampsport é um idrott que se encontra em Sverige. Fannie Redman berättar att hon nästan jämt varit ensam tjej, men fler och fler kvinnor börjar ägna sig åt sporten.

- Vi är fem-sex tjejer på klubben där jag kör som också vill gå match, inte bara motionsträna. Sverige är ju ett litet land så det är generellt inte jättemånga men det blir bättre och bättre.

Onde estão os melhores campos de desporto?

- Não há muitos jogadores, por isso é que temos de os encontrar. Absolut att jag brottas med killar och så men det blir aldrig samma sak som när jag tränar med en tjej och i slutändan så är det ju en tjej jag ska möta, så jag tycker att vi håller ihop.

Fannie RedmanA melhor oferta é a de um local sob EM na Bulgária.

På Kampsportslabbet, som du är medgrundare till, är 90 procent av kunderna tjejer. Varför tror du att det är så?

- Eu enquadrei todos os tipos de tratamento hipertensivo, o tratamento circular. As pessoas dizem que é difícil tentar fazer isso. Vi har ju killar också men de gnäller mest på de passen, haha!

Qual é o melhor desporto de campo?

- Kampen är ju det jag går igång på. Sedan gillar jag klubbkänslan, det blir som en andra familj. Jag gillar att det är så mixat, alla kan köra kampsport. Tjejer, killar, gamla, unga - allla kan vara på ett pass och ändå få ut något av det.

Och det sämsta?

- Det sämsta är som med all annan idrott, skaderisken och att du sliter på kroppen och så där. Det finns ju med men där handlar det om ledarskap, vem som leder gruppen. O facto de ser inteligente é um fator de segurança. Jag har alltid haft tränare runt mig som är medvetna.

Fannie_portrait.jpgSe quiser saber mais sobre a Fannie, encontrar dicas e inspirações para as manhãs, pode entrar no seu blogue !

O que é que se pode fazer com as compras agora?

- Ele vai fazer um jogo profissional. Jag vill vinna och sedan skulle jag vilja bli signad till en bra organisation.

Kan o homem está a tentar vencer os lutadores de MMA como um adversário ou é o maior assassino que se pode matar?

- Se o homem se inscrever na UFC (Ultimate Fighting Championship, red.anm), é porque há muito mais mortes de lutadores que podem ser levadas para a UFC ou para os lutadores que se encontram em desvantagem. Och det märker jag ju på sponsorer. Mina kollegor får bättre betalt. O emparelhamento é, de facto, um problema. Tjejer kan ju mer eller mindre få gå gratis medan killar kan få mellan 30 000 och 100 000 kronor.

Blir det mer av ett passionsprojekt som tjej?

- Sedan det kom in tjejer i UFC har det blivit bättre och det finns de som får bra betalt. Men då väljer dem fighters som hajpas upp. Det är väl också negativt med den här sporten, att det är lite cirkus. Man måste gapa mycket och showa.

A história de Fannie Redmans

Segunda-feira: Två pass kampsport, ett lite tuffare på morgonen och ett mer teknikfokuserat pass på kvällen + tyngdlyftning på dagen.

Terça-feira: Passagem para o desporto de campismo.

Segunda-feira: Passe de transporte: estilete e brochura.

Torsdag: O passe do desporto.

Dia de festa: O passe do desporto.

Dia de Natal: Vilodag.

Söndag: Sparring.

É suposto ser a Fannie Redman? Testa hennes kampsportinspirerade prevens-pass.

LÄS MER: Träna som en sann fighter - här är 3 övningar

LÄS MER: Como se tornar umlutador de MMA com estilo mental