Guide: Hitta rätt vintersko från Sorel Image

Guide: Hitta rätt vintersko från Sorel

Kanadensiska Sorel vet hur man gör ordentliga vinterskor i bra kvalitet. Vi hjälper dig att hitta rätt modell för säsongens kalla, snöiga och slaskiga dagar.

Med ett par Sorel på fötterna står du stadigt genom hela den kalla årstiden. Märket grundades 1962 i Kanada och har ända sedan dess stått för funktionalitet och ett gediget hantverk. Det är skor du kan lita på under tuffa väderförhållanden. Maria Dahlbäck från Sorel berättar varför märket är som gjort för den nordiska vintern.

- Vi startade 1962 och har ständigt utvecklat våra ikoniska produkter. Vi är ett av de ledande vintervarumärkena i världen då vi erbjuder kvalitet, komfort och stil. I ett par Sorel-kängor kommer du som kund garanterat vara varm och torr under vintern, säger hon.

Vilka modeller rekommenderar du för den tidiga vintern, snöiga dagar respektive slask?

- För höst och tidig vinter passar Explorer Joan, Kinetic Boot och Kinetic Short. I snökaos rekommenderar jag Caribou och Winter Carnival. När det är slaskigt kan du använda vilken Sorel-sko du vill, alla våra skor och kängor är vattentäta. Men det är alltid viktigt att behandla alla skor med lämplig skovård, då håller de längre och ser finare ut.

Vilka är de mest populära modellerna för dam?

- Caribou, Explorer Joan och Winter Carnival.

Om jag bara ska köpa en vintersko, vilken modell rekommenderar du?

- Du skall alltid ha fler än ett par skor att byta med då det är viktigt att låta de torka mellan användning, men skulle jag bara välja en rejäl vintersko så får det bli Caribou.

Hos oss på Sportamore hittar du flera olika modeller för både barn, dam och herr. Scrolla ner för en snabbguide till vårt damsortiment!

Karibu

Caribou_Sorel.jpgCaribou är en klassiker av flera anledningar; det är underbart skönt, varmt och slitstarkt. Rekommenderat pris 1 995 kronor.

Finns det en sko som du förknippar med Sorel så är det Caribou. Den här klassikern har värmt frusna fötter sedan starten 1962. Skorna tål extrem kyla och har en så kallad "frost plug" som sitter inne i sulan och hindrar kylan från att tränga in underifrån.

Vinterkarnevalen

Sorel_Winter carnival.jpgWinter Carnival kommer i en stålgrå nyans och klassiskt svart, rekommenderat pris 1 395 kronor.

En räddare i vinterkylan som är lite nättare i sulan jämfört med Caribou. Fodret kan tas ut för att tvättas och vädras, vilket både är praktiskt och förlänger livslängden på skorna. Precis som Caribou har Winter Carnival en 2,5 mm frostplugg i mellansulan som förhindrar kylan från marken att tränga in i skon.

Kinetisk

Kintec boot.jpgKinetic Boot hittar du i svart och grönt, rekommenderat pris 1 995 kronor. Föredrar du en lägre modell finns sportiga Kinetic Short i svart och brunt, rekommenderat pris 1 695 kronor.

Kinetic (som finns både som känga och i en lägre variant) är den hetaste nyheten från Sorel som kommer i en sportig, snygg siluett. Det är varma, vattentäta skor som funkar lika bra en dag på stan som under skogspromenaden.

Utforskaren Joan

Explorer Joan.jpgMysig känga i slitstark mocka som både finns i svart och brunt, rekommenderat pris 1 695 kronor.

Föredrar du en lite mindre klumpig vintersko? Explorer Joan är en nättare höst- och vinterkänga i en stilren modell som funkar till det mesta.

Glacy

Glacy short.jpgGlacy Short finns i svart och brunt, rekommenderat pris 1 395 kronor. Det finns också en modell med högre skaft; Glacy Explorer Shortie i både svart och brunt, rekommenderat pris 1 695 kronor.

Du som ofta fryser om fötterna ska kolla in Glacy Explorer Shortie och Glacy Short. Det är två stycken lite varmare modeller för riktigt kalla vinterdagar. Insidan är fodrad med mjuk fleece och de är precis som alla andra Sorels skor helt vattentäta.

Nybörjare

Newbie_Sorel.jpgNewbie finns i tre fina färger; blått, svart och brunt. Rekommenderat pris för samtliga är 1 195 kronor.

Mocka på utsidan och fleece på insidan gör Newbie till en varm, gosig vintersko för kalla höst- och vinterdagar. Den är vattenavvisad och har ett spänne i skaftet som du kan justera.

Whitney Kort Spets

Whitney Sorel.jpgWhitney Short Lace är en nätt vinterkänga med fin fuskpälsskant högst upp på skaftet. Rekommenderat pris 1 495 kronor.

En ny, cool modell i PU-överdragen och vattentät nylon med ett membran som andas, så att fötterna hålls varma utan att det känns instängt. Det känns nästan som att ha på sig ett par lätta, gosiga tofflor tack vare en innersula i microfleece.

1964 Pac 2

1964_pac2.jpgVill du klicka hem 1964 Pac 2 kan du välja mellan klassiskt svart eller en mjuk brun nyans. Rekommenderat pris 1 795 kronor.

Gillar du Vinterkarnevalen, men föredrar läder framför nylon? Satsa på 1964 Pac 2. Det är en snarlik sko i klassisk Sorel-siluett med ett uttagbart och tvättbart filtfoder samt frostplugg i mellansulan för att hålla markkylan borta. Skaftets yttermaterial är gjort av nubuck.

SHOPPA HÄR: Vårt utbud från Sorel

LÄS MER: Så hittar du rätt vinterjacka från Didriksons

LÄS MER: Vi testar dubbade löparskor från Icebug