HIIT X-MAS WORKOUT del 2 Image

HIIT X-MAS WORKOUT del 2

Del två i vår HIIT-serie med Charlotte Beijer bjuder på wall climbs, tuck jumps och allas favoritövning: burpees! 

Charlotte Beijer är personlig tränare, kostrådgivare och ett stort fan av HIIT-träning. Om du inte har koll på HIIT kan det enkelt beskrivas som högintensiv intervallträning (High Intensity Interval Training) där du kör järnet i ett visst antal sekunder varvat med några sekunder vila. Det är jobbig men effektiv och rolig träning, som dessutom är enkel att göra hemma i vardagsrummet!

Gör övningarna i videon som ett intervallpass enligt det här upplägget:

  • 40 sekunders aktivt arbete

  • 10 sekunders vila

  • 4 varv

Du gör varje övning en gång innan du vilar och går till nästa övning. Välj själv vilken ordning de ska komma i eller kör enligt upplägget i videon.

Charlotte Beijer har på sig Breath Tank Flow GRX, Fly LX Crop tights och rosavita Metcon 3. Allt är från Nike.

1. SHUFFLE + BURPEE

Gör så här: Kom ned i en knäböjsposition och förflytta dig till höger med tre snabba steg (tänk att du spelar basket och försöker finta någon ). Kom ned i en burpee och hoppa upp. Upprepa övningen till vänster och fortsätt sedan växla mellan att förflytta dig till höger och vänster.

2. WALL CLIMB

Gör så här: Stå i en hög planka med fötterna intill en vägg. Lyft fötterna upp mot väggen och klättra snabbt in med händerna intill väggen till en handstående position. Försök komma så nära väggen med magen som möjligt. Klättra sedan ut igen med snabba händer och upprepa övningen.

3. TUCK JUMPS

Gör så här: Stå höftbrett isär med fötterna och gå ned med ett knä i taget för att sedan gå upp till en liknande knäböj. Där tar du sats och hoppar upp med benen. Låt benen nudda armbågarna.

Psst! Du har väl inte missat att du och en vän kan vinna platser till ett pass med Nike på Nyårsafton? Under ledning av Charlotte Beijer får ni chans att testa alla HIIT-övningar från videoserien. Alla klassdeltagare får dessutom varsitt par träningsskor och ett linne från Nike! Följ oss på Instagram och klicka HÄR för mer information om hur du är med och tävlar.


LÄS MER: Så ska du äta när du tränar

LÄS MER: Video: Charlotte Beijer testar Nikes glittriga nyheter