Innovation möter tradition i Adidas Nemeziz

Med en design inspirerad av traditionell lindning inom dans och kampsport erbjuder Adidas Nemeziz en helt ny typ av smidighet. Det är en fotbollssko som är utvecklad för de smidigaste spelarna på planen.

Smidighet har stått i centrum för utvecklingen av Adidas senaste tillskott i fotbollsskosortimentet. Allt från sula och ovandel till snörning och material är anpassat till de mest rörliga spelarna på planen, som kräver både hög stabilitet och smidighet för snabba vändningar.

Idén till Nemeziz Agility Bandage med tejpteknik föddes ur dans- och kampsportsvärldens tradition att linda fötter, ben och händer. I sportvärlden har olika delar av kroppen lindats för att ge ökad säkerhet, stöd och smidighet. Tre egenskaper som du kommer att hitta i den nya fotbollsskon.

wrap_nemezizInom boxning lindas händer och handleder för att minska risken för skador och ge handen bättre stöd.

Sam Handy, Vice President of Design på Adidas Football, förklarar att en del av Adidas designfilosofi är att titta bakåt för att gå framåt. Designteamet tog hänsyn till detta när de arbetade med Nemeziz, eftersom lindning är något som har använts inom olika områden i generationer, t.ex. balett och boxning.

ras - "Vårt huvudmål är alltid att förse idrottare med verktygen för att maximera sin egen kreativitet och med den här produkten känner vi att vi har gett den struktur och det stöd som kan hjälpa spelare som Messi, Sanches och Firmino att nå sin fulla potential", säger Sam Handy i ett pressmeddelande.

leo messi_adidasLionel Messi använde Nemeziz för första gången i Copa del Rey-finalen tidigare i våras.

Skon har en dubbellåsande krage med Torsion-teknik som håller fotleden på plats, så att du kan göra explosiva vändningar utan att tappa stödet. Den lätta yttersulan ger stöd, lockdown och stabilitet, medan ovandelens Agilityknit 2.0-garnstruktur anpassar sig efter fotens rörelser för en mjuk, lätt och flexibel känsla.

Hos oss på Sportamore hittar du två olika färgställningar av Nemeziz 17.1 FG. Den svartvita Dust storm med Addias-ränder i gult som du hittar HÄR och en helsvart modell som du kan ta en närmare titt på HÄR.

Adidas nemeziz FGOm du vill veta vad testpanelen tyckte om Nemeziz 17.3 FG för juniorer kan du läsa om det här .

LÄS MER: Fotbollsskornasom är bäst i test

LÄS MER: 5 träningsövningar för fotbollsspelaren