Så tränar Philip Lailani Image

Så tränar Philip Lailani

Philip Lailani är en av Sveriges mest kända personliga tränare. Så här tränar han på gymmet.

Du känner säkert till 35-åriga Philip Lailanis träningsblogg ptphilip.se. Där inspirerar han dagligen tusentals läsare till ett hälsosammare liv, precis som han gör på Instagram @philiplailani och Snapchat @atennmark. När han inte tränar andra i sitt arbete hänger han ofta på gymmet för att träna sin egen kropp, ofta tillsammans med sin PT-flickvän Anna Tennmark.

Vilka övningar finns alltid med i din träning, oavsett upplägg?

– Jag kör nästan alltid chins när jag tränar. Det är sällan jag inte kör ett gäng armhävningar också. Det är mest för att jag älskar att känna kontroll över kroppen. Det finns inget så frustrerande som när man är begränsad av sin egen kroppsvikt och styrka, säger Philip Lailani.

Vilken övning brukar du fuska med?

– Det är så dumt men jag känner inte att det är lika roligt att träna magen när jag har en något högre fettprocent. Jag hoppar inte över den träningen men jag kanske inte kör lika många övningar som när jag har synliga magrutor.

Vad gör du om du tycker det känns jobbigt att gå och träna?

– För mig är sinnesstämningen otroligt viktig. För att påverka den spelar jag musik jag blir taggad av och dricker en Celsius eller PWO. Många blir motiverade att träna när de tittar på vältränade personer på exempelvis Instagram men för mig är det tvärt om. Jag blir mest motiverad av att se andra som varken tränar eller bryr sig om sin kost med en avslöjande kroppsform som resultat. Då känner jag mig duktig och beger mig till gymmet, haha.

Kan du berätta vad du har för träningsmål just nu?

– Målet för tillfället är att minska kroppsfettet en aning och sedan bibehålla den nivån samtidigt som jag ökar muskelmassan. Jag tränar även på att bli bättre på övningar där jag använder min egen kroppsvikt och bålstyrka. Flaggan är ett exempel.
 
Vilket är ditt bästa träningsråd till alla Sportamore magazines läsare?

– Många har som mål att göra en förändring med kroppen. För att uppnå det måste du göra förändringar i livet. Kosten är en väldigt viktig del av det. Anpassar du inte den efter det du vill uppnå sätter du käppar i hjulet för dig själv. När det gäller träningen är det viktigt att tänka på att du ska utsätta kroppen för något den inte är van vid. Det gäller såväl styrketräning som konditionsträning. Våga lasta på vikt, våga öka flåset. Kom ihåg, fortsätter du att göra som du alltid gjort kommer du att fortsätta se ut som du alltid gjort.

pt-philip
Chins och armhävningar kan vara hemligheten bakom den här formen.

LÄS MER: Myt eller fakta? Sanningen bakom tre träningsmyter

LÄS MER: Så äter och tränar Alex Shirpey