Crafts löparsko är perfekt för dig som älskar att springa milen Image

Crafts löparsko är perfekt för dig som älskar att springa milen

I dag lanseras äntligen Crafts allra första löparskor - någonsin! V175 Lite och Chrome är speciellt framtagna för löparen som vill ha en gedigen sko med oslagbart grepp. Här är vad du behöver veta.

En klassisk Craft-produkt i skoform, designad för personen som älskar att springa. Så menar Jan Kaspersson, marknadsansvarig på Craft, att designteamet tänkte när de utvecklade Crafts allra första löparsko som också markerar märkets intåg på skomarknaden.

- Precis som med alla andra av Crafts produkter har vi tagit fram V175 Lite och V175 Chrome med passform och komfort i åtanke, säger Jan Kaspersson.

v175 Lite Craft damSkorna är inte renodlade löparskor för asfalts- eller terränglöpning, utan har Vibram Megagrip-sulor som ger dig oslagbart grepp på de flesta underlag. Rekommenderat pris för de turkosa damskorna i V175 Lite-modellen är 1 195 kronor. De svartvita i samma model finns HÄR.

Hur kommer det sig att Craft lanserar löparskor?

- Vi har länge känt att kunskapen och möjligheterna redan finns hos oss genom våra kläder och övriga produkter. Vi har mycket kunskap om löpning och vad som är essentiellt för en bra löprunda, och vi kände att vi ville komplettera vårt utbud med löparskor som passar våra konsumenter. Det var helt enkelt dags att bredda oss just för att vi visste att vi kunde ta fram skor i lika hög kvalitet som resten av vårt utbud.

Hur har ni utvecklat V175 Lite och V175 Chrome?

- Vi satte igång idén om löparskor för cirka fyra år sedan och började därefter att ta fram prototyper. Vi har arbetat med att ta fram den här kollektionen i tre år och utgått ifrån idén om "advanced simplicity", säger Jan Kaspersson och fortsätter:

- Vi har inte velat ta fram en massa löparskor i flera olika versioner som konstant ska uppgraderas och förändras, utan sedan startan har tanken varit enkel: Att ta fram ett par gedigna löparskor med oslagbar passform, mycket stabilitet och stöd och som ger dig som löpare ett fantastiskt grepp vilket underlag du än springer på.

Chrome womenBåde V175 Lite och Chrome (som syns på bild här ovan i en damversion och kommer in i mitten på mars) är utformade för dig som springer milen ett par gånger i veckan eller tycker om intervaller ute i backar och skog. De passar dig med ett neutralt löpsteg bäst, så har du speciella behov för just dina fötter passar nog andra löparskor bättre.

SHOPPA HÄR: Hela vårt utbud av Craft

Berätta lite mer om skorna!

- Vi har arbetat mycket med "energy return". Framdelen av mellansulan består av V Energy Foam, ett kraftfullt material som ger tillbaka energi och kraft för varje steg du tar och som förhoppningsvis ger en liten extra push att ta dig fram snabbare i spåret eller i backarna. Det blir lite som att stå emot gravitationen när du springer. Båda modelerna har Vibram-sulor som ger dig ett superbt grepp och är uppbyggda likadant, det som skiljer dem åt är exempelvis hälkappan och designen.

Vad skiljer skorna ifrån varandra?

- När det gäller skons uppbyggnad och egenskaper är det ingenting som påverkar löpningen som skiljer dem åt. Däremot är de gjorda på olika material och har annorlunda utseenden, sedan är även själva utformningen av hälkappan annorlunda.

Craft_V175
V175 för män i svartvitt hittar du här. Rekommenderat pris är 1 195 kronor.

Till vilken löpare passar de som allra bäst?

- Den lite mer erfarne löparen som vill ha ett energiskt löpsteg och mjuk komfort. Kanske löper du mest för endorfinerna efteråt eller så förbereder dig inför en halvmara.

LÄS MER: Så kommer du i gång med löpningen 2018

LÄS MER: Allt du vill veta om löparknä

SHOPPA HÄR: Hela vårt breda utbud av löparskor